Τι έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στις εσωκομματικές εκλογές; Αναρτήσεις. Και τι συνεχίζει να κάνει; Αναρτήσεις – αυτή τη φορά δεν έχει στόχο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την κυβέρνηση. Αρχίζει να ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένα νέο μοντέλο πολιτικής αντιπαράθεσης, όπου ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει διαρκώς προσωπικές παρεμβάσεις σε μια πλατφόρμα που έχει ήδη «χτίσει» και η κυβέρνηση, επισήμως, απαντάει.

Παράλληλες μάχες

Μαζί με τις περιφερειακές εκλογές, στον προοδευτικό χώρο αρχίζουν να μπαίνουν τα θεμέλια για τη μάχη των ευρωεκλογών – δηλαδή για τη μάχη του ποιος θα κυριαρχήσει στα κεντροαριστερά του πολιτικού φάσματος. Και αυτή την κόντρα τη βλέπουμε να εξελίσσεται παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες: στην ανακοίνωση, για παράδειγμα, για το δημοσίευμα που μπλέκει τον Νίκο Ανδρουλάκη και την παρακολούθησή του στην υπόθεση της Huawei (και για το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα πράξει τα νόμιμα), η Χαριλάου Τρικούπη ρίχνει και μια αγκωνιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και, με τη σειρά της, η Κουμουνδούρου απάντησε στοχεύοντας στον σκληρό τόνο του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΑΠ υπέρ Δούκα

Μια από τις μεγαλύτερες μάχες που δίνει το ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες πριν από τις κάλπες της Κυριακής είναι αυτή για τον δεύτερο γύρο του Δήμου Αθηναίων – και σ’ αυτήν τη μάχη ρίχτηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. «Ο Χάρης Δούκας έχει παλέψει πολλά χρόνια στη ζωή του για την ιδέα των βιώσιμων πόλεων», είπε για τον υποψήφιο που έχει τη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας πως με αυτόν στο τιμόνι της Αθήνας «αλλάζει ο ρους της ιστορίας».

19 χρόνια μετά

Σε έναν χρόνο, γιορτάζουμε την εικοσαετή επέτειο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που σήμαναν, για πολλούς, την κορύφωση της μετεξέλιξης της χώρας. Το κλείσιμο του ΟΑΚΑ δείχνει πως αυτές οι μεγάλες αλλαγές δεν αφορούσαν τις πλευρές μας που διαχρονικά δημιουργούν προβλήματα: κανείς δεν πήρε την απόφαση για συντήρηση, τα λιγοστά χρήματα δεν πήγαιναν ποτέ εκεί που έπρεπε, οι δυσκολίες ξεπερνιούνταν με πρόχειρες «μόντες», η πιθανότητα να πέσει ένα σίδερο σε ανθρώπινα κεφάλια ήταν πάντα υπαρκτή. Στην ιστορία του στεγάστρου Καλατράβα καταγράφεται, δυστυχώς, όχι μόνο η Ελλάδα που επιμένει, αλλά και αυτή που παραδίνεται στις παθογένειές της.