Μαύρη ημέρα για τις δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ, τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ ήταν το Σάββατο. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι Πολίτες και οι Κόκκινοι Διάβολοι ηττήθηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ την ίδια στιγμή.

Η Γουλβς έγινε η ομάδα που έσπασε το φετινό νικηφόρο σερί της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι (2-1), η οποία ωστόσο κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Η τέταρτη σε επτά αγώνες, αυτή τη φορά από την Κρίσταλ Πάλας στο Ολντ Τράφορντ (0-1) καθιστά την εκκίνησή της στο φετινό πρωτάθλημα ως τη χειρότερη στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ και τη χειρότερη μετά από 33 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν νικήσει την Κρίσταλ Πάλας στο Λιγκ Καπ με 3-0, τέσσερις ημέρες νωρίτερα. Αυτή τη φορά ο Ερικ τεν Χαγκ αποδοκιμάστηκε έντονα. «Το καταλαβαίνω. Παίζαμε στο γήπεδό μας με την Κρίσταλ Πάλας και έπρεπε να νικήσουμε, με όλο τον σεβασμό. Είναι μια κακή αρχή και πρέπει να αντιδράσουμε», ήταν το σχόλιο του Ολλανδού.

Στο Μολινό η Σίτι δεν είχε στον πάγκο της τον τιμωρημένο Γκουαρντιόλα και από τη σύνθεσή της απουσίαζε ο κορυφαίος μέσος της, Ρόδρι. Ο Πέδρο Νέτο είχε στήσει πάρτι εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του και ήταν αυτός που δημιούργησε τις συνθήκες για να πετύχει αυτογκόλ ο Ντίας.

Ο Γκουαρντιόλα δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του, ειδικά για τρεις παίκτες του, τους Ντίας, Κόβασιτς και Νούνες για τους οποίους είπε πως κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα όταν δεν ακολουθούν τις οδηγίες.

Στο μοναδικό χθεσινό παιχνίδι η Νότιγχαμ Φόρεστ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την Μπρέντφορντ. Σε ένα δίλεπτο ήρθαν τα πάνω κάτω για τους Κόκκινους καθώς στο 57′ αποβλήθηκε ο Νιακατέ και δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 με γκολ του Νόργκααρτ. Κατάφεραν ωστόσο να ισοφαρίσουν με υπέροχη κεφαλιά του Ντομίνγκες στο 65′.

Γ.Ν.