Αν υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα στο ποδόσφαιρο, αυτά τα νιώθουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ από χθες το βράδυ. Ο μεν Παναθηναϊκός γιατί σε 95 λεπτά αγώνα ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν δημιουργικός και είχε πολλές ευκαιρίες. Αλλά χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα για να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο δε ΠΑΟΚ γιατί έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι, αλλά δεν κράτησε όλα τα… λεφτά που είχε μέσα. Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει χάσει από το ημίχρονο, προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στη ροή του και κατάφερε να το κρατήσει με νύχια και με δόντια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αλλά εκεί προδόθηκε από την άμυνά του, δεχόμενος ένα… παιδικό γκολ σε ένα τέτοιο σημείο. Βαθμός μεν σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι, όχι «τρίποντο» όμως για λίγα δευτερόλεπτα. Εντέλει το 2-2 μπορεί να αφήνει ικανοποιημένους και τους δύο για τον τρόπο που εξελίχθηκε.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκε με πολλή όρεξη στο γήπεδο. Με ιδέες μεσοεπιθετικά, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε τρία λεπτά με πρωταγωνιστή τον Τζούρισιτς. Η πρώτη στο 2′, με το σουτ του Σέρβου να βρίσκει στο δοκάρι και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα νέο σουτ από τον ίδιο, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Παναθηναϊκός είχε μονίμως την μπάλα στην κατοχή του, δημιουργούσε τις προϋποθέσεις και έμπαινε με ευκολία στην περιοχή, έχοντας τους Παλάσιος, Τζούρισιτς και Μπερνάρ σε καλή βραδιά, αλλά ο ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του αγώνα ήταν αυτός που σκόραρε. Σε μια αντεπίθεση στο 19′ ο Ζίβκοβιτς γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Κωνσταντέλιας έκανε τακουνάκι, ο Μπρινιόλι έδιωξε αλλά στην επαναφορά ο Μπράντον Τόμας σε κενή εστία έκανε το 0-1. Το γκολ πάντως δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, που συνέχισε να είναι κυρίαρχος, πιεστικός, είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κώτσιρα στο 29′ και στο 32′ έφτασε στην ισοφάριση. Με τον Παλάσιος να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα, με το 1-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος μονάχα στο διάστημα 50′-60′ εκεί που είχε μια ευκαιρία σε γύρισμα που δεν πρόλαβε ο Μπράντον, ένα φάουλ του Τάισον που έφυγε μόλις έξω και ένα δοκάρι σε σουτ του Τόμας. Τελικά βρήκε και το γκολ στο 58′ όταν και πάλι σε αντεπίθεση ο Ζίβκοβιτς έγινε από δημιουργός εκτελεστής και με φοβερό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2. Ενα γκολ που έκοψε τη… φόρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος ναι μεν είχε την μπάλα αλλά έπαψε για 20 λεπτά να είναι απειλητικός. Στο φινάλε, όμως, κυριάρχησε ξανά. Είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Βιλένα (79′, 82′, 83′) και τελικά έσωσε τον βαθμό στην τελευταία φάση του αγώνα. Επειτα από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Γερεμέγεφ που είχε μπει στο 82′ σκόραρε με κεφαλιά στο ντεμπούτο του και έγραψε το τελικό 2-2.

Ξέσπασμα Λουτσέσκου

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν στεναχωρημένος με το αποτέλεσμα, όχι όμως και με την εικόνα της ομάδας του. «Οταν ισοφαρίζεις στο τελευταίο λεπτό και δεν χάνεις σίγουρα έχεις μια μικρή ικανοποίηση ότι δεν έχασες. Αλλά η μεγάλη εικόνα του παιχνιδιού μας αδίκησε πάρα πολύ γιατί ήμασταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι που όμως δεν εξελίχτηκε όπως έπρεπε να εξελιχθεί. Οι αποφάσεις στο τελευταίο τρίτο μας έλειψαν στο ματς».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέσπασε εναντίον του Πορτογάλου Τιάγκο Μαρτίνς και μίλησε για διαφθορά και… ντροπή. «Υπάρχει διαφθορά, τι να πούμε για ποδόσφαιρο; Ας βγούμε να παίξουμε, να κερδίσει ο Παναθηναϊκός και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Κάρτες που δεν δίνονται για εμάς, δίνονται για τους αντιπάλους. Το γκολ μπήκε ενώ είχε λήξει το ματς. Είναι πολλά πράγματα. Δεν είναι δίκαιο. Μια ομάδα παίζει με διαφορετικό τρόπο όταν νιώθει αυτή την ώθηση. Είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά».

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (82′ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (76′ Βιλένα), Τζούριτσιτς (70′ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Παλάσιος (70′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82′ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Μπάμπα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Τσιγγάρας (61′ Οζντόεφ), Σβαμπ (71′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Τάισον (84′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (61′ Ντεσπόντοφ), Τόμας (72′ Σαμάτα).