Το πρωτάθλημα της Super League διακόπτεται απόψε ελέω των δημοτικών εκλογών και των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας. Και είναι ζητούμενο όταν θα ανοίξει ξανά την αυλαία του να υπάρχει κανονικά πρόεδρος της ΚΕΔ. Να τελειώσει δηλαδή αυτή η «φάρσα» με τον Σταύρο Μάνταλο να κάνει τους ορισμούς αντί του Στιβ Μπένετ που ως γνωστόν παραιτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου. Και μιας και η ΕΠΟ όπως φαίνεται δεν βιάζεται (όπως επιβεβαιώνουν οι αναβολές στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής για το θέμα); Η Super League αναλαμβάνει δράση. Είναι προγραμματισμένη για αύριο η συνεδρίαση του Δ.Σ του συνεταιρισμού (μέσω τηλεδιάσκεψης) με θέμα τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ, αλλά και τον τρόπο που η ΕΠΟ μπλόκαρε την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Stoiximan Super League: «Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως: 1. Εξελίξεις στη διαιτησία, νέος πρόεδρος ΚΕΔ / ΕΠΟ – ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες ΠΑΕ – μελών του συνεταιρισμού για θέματα διαιτησίας.

2. Αναίτια ακύρωση συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

3. Ανακοινώσεις Συνδέσμων Φιλάθλων και περιστατικά βίας.

4. Διάφορα».

«Εσπασε» τα χρονόμετρα

Ιστορία έγραψε ο Φώτης Ζησιμόπουλος κι αυτό γιατί έγινε ο πρώτος που κατέβηκε τις 20 ώρες στον παραδοσιακό αγώνα  «Σπάρταθλον» που διεξάγεται εδώ και κοντά μισό αιώνα!

Στην 41η έκδοση της διοργάνωσης, ο έλληνας πρωταθλητής κάλυψε τη διαδρομή των 245.3 χιλιομέτρων σε 19 ώρες 55 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο μεγάλος έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος από το 1984 με χρόνο 20:25:00. Ο Φώτης Ζησιμόπουλος που σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, έγραψε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του ιστορικού αγώνα το όνομά του, καθώς πέτυχε έναν εκπληκτικό χρόνο για ένα τόσο επίπονο αγώνισμα. Οπως μου είπαν άνθρωποι που παρακολουθούν χρόνια τον αγώνα, οι χρόνοι περασμάτων του αγρινιώτη δρομέα ήταν καταιγιστικοί. Σε όλα τα χωριά που διέσχισε, οι κάτοικοι τον ανέμεναν προκειμένου να του δώσουν κουράγιο και να ενθαρρύνουν την προσπάθειά του. Το 41ο Σπάρταθλον ξεκίνησε στις 7 π.μ. του Σαββάτου από τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, με φόντο την Ακρόπολη, όπου πήραν εκκίνηση 380 δρομείς από 50 χώρες του κόσμου.

Στη δεύτερη  θέση τερμάτισε ο Νορβηγός Χόλβικ Σίμεν (με διαφορά 2 ωρών και 17 λεπτών πίσω από τον Ζησιμόπουλο) και στην 3η η αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Χερόν Ζακλίν Καμίλ (με διαφορά 2 ώρες και 35 λεπτά πίσω από τον Ζησιμόπουλο).

Θέλει να φτάσει ψηλά

στο Πεκίνο

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τη Γαλλίδα Γκαρσιά (νο 10) στον προημιτελικό του τουρνουά του Τόκιο (2-0), όμως στον ημιτελικό η Πεγκούλα (νο 4) αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Η Αμερικανίδα επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-2, 6-3) και δυσκόλεψε πλέον πολύ τον δρόμο της ελληνίδας πρωταθλήτριας προς τους τελικούς της WTA. Διότι την ίδια ώρα, η Τυνήσια Ζαμπέρ κέρδιζε τον τίτλο στο τουρνουά της Νινγκμπό και εδραίωνε την παρουσία της στην όγδοη θέση της φετινής κατάταξης, μεγαλώνοντας την απόστασή της από την ένατη Μαρία στους 555 βαθμούς. Πλέον η Σάκκαρη είναι υποχρεωμένη να φτάσει πολύ ψηλά στο 1.000άρι τουρνουά του Πεκίνου, στη μάχη του οποίου ρίχνεται σήμερα με πρώτη αντίπαλο την Τσέχα Φρουχβίρτοβα (νο 118).

Ενας Γάλλος στην Κηφισιά

Μια σημαντική μεταγραφή ανακοίνωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο η Κηφισιά που έκανε δικό της τον Μοργκάν Σναϊντερλάν. Ο 33χρονος αμυντικός μέσος αποτελεί, με βάση το όνομα και τη θητεία του στα γήπεδα, τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου καθώς έχει διαγράψει πολύ καλή καριέρα στην Premier League καταγράφοντας 200 συμμετοχές με τις φανέλες των Σαουθάμπτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Εβερτον. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει καταγράψει και 15 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας στην αποστολή της οποίας ήταν και στο Μουντιάλ του 2014 αλλά και στο Euro του 2016.

Νίκησαν τα κορίτσια

της ΑΕΚ

Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, με την Ενωση να επικρατεί στην Τρίπολη του επίσης νεοφώτιστου Αστέρα με 2-0. Καπνίση με πέναλτι στο 40′ και Κόλλια με εντυπωσιακό σουτ στο 48′ πέτυχαν τα δύο γκολ του Δικεφάλου, σε ένα παιχνίδι  γιορτή για τις δύο ομάδες στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Η στιγμή του ματς, πάντως, ήταν στο 29′ της αναμέτρησης όταν οι φίλοι των γηπεδούχων φώναξαν «Μιχάλη ζεις για πάντα ΑΕΚτζής», στη μνήμη του δολοφονημένου Μιχάλη Κατσούρη. Στον οπαδό της ΑΕΚ αφιέρωσε επίσης το υπέροχο γκολ που πέτυχε η Κόλλια, σχηματίζοντας με τα δάχτυλά της το γράμμα «Μ». Οπως μου είπε άνθρωπός μου στην Αρκαδία, το ματς παρακολούθησε και ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Αρέσει ο μικρός

Τη λίστα με τους μεσοεπιθετικούς κάτω των 23 ετών που δεν αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και αναμένεται να πάρουν μεταγραφή με πολλά εκατομμύρια, γνωστοποίησε το CIES Football Observatory, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να βρίσκεται σε αυτήν. O νεαρός άσος κοστολογείται αυτή τη στιγμή στα 15,4 εκατ. ευρώ, έχοντας διπλασιάσει την τιμή του μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Υπερβολή ή όχι, στο μέλλον θα το δούμε.