Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν περάσει κάτω από το ραντάρ, όμως οι αρχηγοί των κομμάτων μπαίνουν πλέον στη μάχη – πράγμα που επισήμως σημαίνει μεγαλύτερη ορατότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε από την Αττική και από τον Βύρωνα, μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά. Εύλογα: πριν γίνει ο «Νικ Χαρντ» της καραντίνας και μπει κανονικά στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Χαρδαλιάς ξεκίνησε να υπάρχει στα κοινά ως (πετυχημένος) δήμαρχος Βύρωνα. Και έχει ακόμα δυνάμεις στην περιοχή.

Κηραλοιφές δώρο

Να που όταν λύνεις, υποτίθεται, ένα πρόβλημα δημιουργείς ένα νέο: μία εβδομάδα και κάτι πριν από την κάλπη των αυτοδιοικητικών (όπου στην Αθήνα ο γνωστός έγκλειστος από τον Δομοκό διεκδικεί τη δημαρχία και την περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Ελληνική Λύση «φουσκωμένη»), οι αλλαγές στην ΑΔΑΕ και το ΕΣΡ περνούν με τις ψήφους από το κόμμα Βελόπουλου. Η προοδευτική αντιπολίτευση αντιδρά και κάνει λόγο για συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Το ίδιο κάνει και η συντηρητική (ναι, αυτή που όλοι καταλαβαίνουμε): τα ακροδεξιά κανάλια ενημέρωσης στα σόσιαλ μίντια σχολιάζουν τη συναίνεση Βελόπουλου, με στόχο να αποδείξουν, συγκριτικά, τη δική τους αντισυστημικότητα.

Ντραμς και Βρυξέλλες

Οποιος ακολουθεί τον Ανδρέα Λοβέρδο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέρει: μια θα ποστάρει τις μουσικές του περιπέτειες με τα ντραμς και μια θα κάνει ένα πολιτικό σχόλιο, με αφορμή την επικαιρότητα – μετά την εκλογή Κασσελάκη έδωσε και πολιτικό στίγμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν η δεύτερη κατηγορία αναρτήσεων σημαίνει κάτι για τις ευρωεκλογές που έρχονται. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον ξέρουν, που δεν αποκλείουν κάτι πολιτικό, όντως, να υπάρχει στο μυαλό του. Αν θα φτάσει μέχρι τον Ιούνιο του 2024, τι στόχο και τι μορφή θα έχει; Κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά.

Ραντεβού

στην Πορτογαλία

Την Πέμπτη αναχωρεί για την Πορτογαλία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ομάδας μη εκτελεστικών αρχηγών κρατών Arraiolos. Μέσα στα θέματα που θα τεθούν υπό συζήτηση θα είναι και η περιβαλλοντική κρίση, που έκανε αισθητή την παρουσία της ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου – μέσα στην Arraiolos, άλλωστε, η Σακελλαροπούλου έψαξε συμμάχους στην πρωτοβουλία της για το περιβάλλον και την προστασία της Μεσογείου.