Το 100ο παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού δεν έμελλε να συνδυαστεί και με μία νίκη αφού το Τριφύλλι έμεινε στο 0-0 με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Εμειναν μακριά από τα στάνταρ τους οι Πράσινοι αφού είχαν αρκετά προβλήματα αμυντικά και πήραν τον βαθμό χάρη κυρίως στην εξαιρετική εμφάνιση του Μπρινιόλι, ο οποίος κράτησε το μηδέν με αρκετές και σπουδαίες επεμβάσεις. Ενας βαθμός που είναι βέβαια πολύτιμος καθώς διατηρεί τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, μετά και τη νίκη της Βιγιαρεάλ με 1-0 επί της Ρεν στο άλλο ματς.  

Οσον αφορά στο παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν στο 17′ ο Ιωαννίδης σημάδεψε το δοκάρι της Μακάμπι με κεφαλιά. Οι Πράσινοι είχαν ακόμη δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Μαντσίνι ο οποίος όμως δεν τελείωσε καλά τις φάσεις, αλλά τα αρκετά – και συνήθως αβίαστα – λάθη που έκαναν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς, έδιναν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φανούν και αυτοί απειλητικοί. O Mπρινιόλι όμως ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, με κυριότερη φάση αυτή του 20ου λεπτού όταν κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Χαλαϊλί.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική, με τη Μακάμπι να είναι καλύτερη και να έχει πολλές ευκαιρίες για γκολ. Αφού αστόχησε στο 52′ ο Χαλαϊλί με προβολή, ξεκίνησε το κρεσέντο του Μπρινιόλι. Στο 59′ ο Ιταλός έβγαλε το σουτ του Νταβίντ και στο 70′ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Χαλαϊλί κι ενώ ενδιάμεσα υπήρξε ένα σωτήριο κόψιμο του Σένκεφελντ στον Νταβίντ που ετοιμαζόταν να βγει φάτσα με τον Μπρινιόλι. Στα τελευταία λεπτά και με τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε κάπως το ματς και είχε την ευκαιρία του στο 86′ για να φύγει με το διπλό, αλλά ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.  

Μακάμπι Χάιφα: Καϊούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνού, Καφουμάνα (69′ Αλί), Ζαμπέρ, Σάμπια (68′ Πιερότ), Καλαϊλί (84′ Σιμπλού), Νταβίντ (76′ Ραφαέλοφ), Σουράνοφ (46′ Σερί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (87′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας (78′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Τσέριν (67′ Τζούριτσιτς), Αράο, Βιλένα, Μαντσίνι (78′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67′ Σπόραρ).

Αλαφούζος: «Θέλω να αφήσω έργο»

Στο μεταξύ μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο «off the pitch» ο Γιάννης Αλαφούζος σχετικά με τον Παναθηναϊκό και τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ιδιοκτήτης των Πράσινων τόνισε ότι θέλει να αφήσει κληρονομιά στον σύλλογο το νέο γήπεδο και νέο προπονητικό κέντρο, αναφέρθηκε στα χρήματα που έχει ρίξει στην ομάδα και στον αντίκτυπο που έχει αυτό στην οικογένειά του ενώ τοποθετήθηκε και για τη διαφθορά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.