Εγιναν πολλά το περασμένο Σαββατοκύριακο στις μακρόσυρτες συσκέψεις που διεξήχθησαν προκειμένου να βρεθεί λύση με όσες ομοσπονδίες ή ομάδες έπρεπε να φύγουν από το ΟΑΚΑ. Τα αποτελέσματα και το «πού πήγαν ποιοι», ασφαλώς και τα γνωρίζετε. Εχω, όμως, αρκετά να αναφέρω και ας τα δούμε: το χάντμπολ, για παράδειγμα, ήθελε να ενεργοποιηθεί ξανά το Τάε κβον ντο, το γήπεδο στο Παλαιό Φάληρο, εκεί όπου φιλοξενήθηκε το χάντμπολ κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Εκτοτε, όμως, έμεινε κλειστό για αδιευκρίνιστους λόγους στο ευρύ κοινό, μολονότι μιλάμε για πολύ ωραία εγκατάσταση. Το πρόβλημα; Πολλά σωματεία ήταν στα βόρεια προάστια! Τελικά, κάποιες ώρες θα δοθούν στις ομάδες αυτές, γιατί άλλη λύση δεν υπήρχε. Μιλάμε για τον Δούκα, τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια και άλλα σύνολα, κυρίως μικρών κατηγοριών, γιατί εδώ εστιάζεται το ζήτημα. Είναι και τα μικρότερα ηλικιακά πρωταθλήματα που πρέπει να διεξαχθούν. Ασφαλώς, κουβέντα μεγάλη έγινε με την έδρα της ΑΕΚ, γιατί στο «Κασιμάτης» και στα ενδότερα του ΟΑΚΑ αγωνιζόταν. Κάποιος μίλησε για ΣΕΦ, αλλά πολύ σύντομα απορρίφθηκε η ιδέα. Και το κατάλαβα αμέσως.

«Το Μπάντμιντον;»

Ηταν, που λέτε, πρόταση παραγόντων να δούμε ξανά αγώνες στο Μπάντμιντον. Κι ας έχουμε χρόνια να παρακολουθήσουμε εκεί αθλητικό γεγονός, γιατί το γήπεδο έγινε θέατρο και είχαμε ακόμη και συναυλίες να δίδονται στον χώρο αυτό. Τελικά, η σκέψη μάλλον… περπάτησε και μένει να φανεί τι ακριβώς αθλήματα θα έχουν το Γουδί ως… σπίτι τους. Το ωραίο είναι πως… θυμήθηκαν και το Γαλάτσι κάποιοι, αλλά πώς θα αφήσουν έξω τον δήμο; Αφήστε που για περίπου μια 10ετία έχει δοθεί η χρήση στο Christmas Theater! Λεκτικές φωτοβολίες που δεν έχει νόημα να τις πετάς. Εκτός εάν δεν ξέρεις. Οπως αρκετοί δεν γνώριζαν και κάποια μικροπροβλήματα που είχε και η αίθουσα που δόθηκε η μίνι συνέντευξη Τύπου του υπουργού, του Γιάννη Βρούτση, την περασμένη Δευτέρα. Στο πολύ γρήγορο τακτοποιήθηκε και ένα… μπάλωμα σε ένα κομμάτι της οροφής, όχι τίποτα σοβαρό, αλλά προκάλεσε και το ενδιαφέρον του Κωνσταντίνου Χαλιορή, του συντονιστή διευθυντή του ΟΑΚΑ. Πέρα από αυτό, όμως, μήπως ο συγκεκριμένος επικεφαλής των εγκαταστάσεων, όφειλε να κάνει κάτι παραπάνω ή να ενημερώσει αρμοδίως για τα πολλαπλά προβλήματα; Κάποια χρόνια στο Μαρούσι τα συμπλήρωσε… Να σημειώσω πως ο υπουργός μίλησε στο Κολυμβητήριο, κίνηση με σημειολογική σημασία, γιατί το κεντρικό γήπεδο στο ΟΑΚΑ  βγήκε… εκτός μάχης!

Και στη Ρόδο η ποδηλασία;

Εκανε αίσθηση πως στη Βουλγαρία θα μετακομίσουν οι ποδηλάτες πίστας και σε κλειστή εγκατάσταση για την ολυμπιακή προετοιμασία τους. Εμαθα, δε, ότι ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που εθίγησαν από όσους έδωσαν το παρών στις συσκέψεις. Τι χρειάζεται να προσθέσω; Από πλευρά υπουργείου υπήρξε ανοιχτή γραμμή και με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδηλασίας. Γιατί εκτός από τους έμπειρους αθλητές, έπρεπε να βρεθεί χώρος και για τις μικρότερες ομάδες. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να πάνε στη Ρόδο όπου υπάρχει πίστα για διαδρομές!

Εστειλε τα σχέδια

το γραφείο Καλατράβα

Εχω να σας εξιστορήσω ακόμη ένα περιστατικό. Οχι πως χάθηκαν οι οδηγίες για τις εγκαταστάσεις.

Προ περίπου πενταετίας, δεν βρίσκονταν ούτε καν τα σχέδια. Τελικά, με τα πολλά πολλά, ζητήθηκε να σταλούν αντίγραφα από το γραφείο Καλατράβα και όπως μου είπε άνθρωπός μου στην Καλογρέζα, το αίτημα έγινε δεκτό!

Γρήγορα γρήγορα

πίσω στη βάση!

Τι άλλο να τονιστεί; Ηταν δύσκολες οι προηγούμενες ημέρες για όλους όσοι έχουν σχέση με το υπουργείο Αθλητισμού. Σκεφθείτε, ότι όπως μου είπε συνεργάτης μου στο Μαρούσι, κάθε σκέψη για χαλαρό διήμερο εξαφανίστηκε και οι παράγοντες γύρισαν στη βάση τους ώστε να εμφανιστούν στις συζητήσεις γιατί λύση έπρεπε να δοθεί σύντομα. Και έτσι συνέβη, με αποτέλεσμα έναν πυρετό επαφών.

Δεν ήξεραν

τίποτα

Και επειδή ορισμένοι είχαν και έχουν απορίες σχετικά με το πότε έμαθαν οι κεφαλές του αθλητισμού για τα στέγαστρα Καλατράβα και το ζήτημα στατικότητας.

Την προπερασμένη Τρίτη, όταν ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης διοργάνωσε συνάντηση γνωριμίας, δεν υπήρχε η οποιαδήποτε υποψία. Το έβλεπες ακόμη και στη… γλώσσα του σώματος. Δύο ημέρες μετά μαθεύτηκαν όλα, το αποτέλεσμα της μελέτης, δηλαδή. Και εκεί σήμανε το καμπανάκι του συναγερμού.