Συλλήψεις στα

εκλογικά τμήματα…

Στις Μαριές Ζακύνθου συνελήφθη ένας 58χρονος που, αντί να ρίξει στην κάλπη τον σφραγισμένο και υπογεγραμμένο φάκελο, επιχείρησε να ρίξει έναν λευκό. Η δικαστική αντιπρόσωπος του εξήγησε ότι απαγορεύεται να ψηφίσει με δικό του φάκελο και προκλήθηκε αναστάτωση, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας και να συλληφθεί για κλοπή εκλογικού υλικού, αφού ο φάκελος που του δόθηκε δεν βρέθηκε ποτέ. Ο συλληφθείς πάντως επέμενε ότι έλαβε λευκό φάκελο και δεν έφερε δικό του. Παράλληλα, δύο άτομα – ο ένας εκ των οποίων υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε «αντάρτικο» γαλάζιο συνδυασμό – συνελήφθησαν έξω από εκλογικό κέντρο της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη επειδή μοίραζαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Συλλήψεις σε εκλογικό κέντρο για διανομή σταυρωμένων ψηφοδελτίων συνέβη και στην Καλαμάτα, προκαλώντας την αντίδραση του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Οικονομάκου που κατήγγειλε στοχοποίηση.

…και εξαγορές

πριν την κάλπη

Το Σάββατο συνελήφθησαν στην Καρδίτσα τρία άτομα για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί τους. Είχε προηγηθεί καταγγελία ότι οι συλληφθέντες είχαν εξαγοράσει 500 ψηφοφόρους στην… προνομιακή τιμή των 50 ευρώ έκαστος. Σε έρευνα της Ασφάλειας στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ενοχοποιητικές ιδιόχειρες σημειώσεις και μετρητά.

Απαγορευτικό

για ΑμεΑ

Δικαστική αντιπρόσωπος σε σχολείο της Νέας Σμύρνης είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ότι είναι ΑμεΑ, αλλά δεν υπήρξε μέριμνα για να μπορεί να ανέβει στο κτίριο, παρά το γεγονός ότι την είχαν διαβεβαιώσει πως υπάρχει ασανσέρ. Ενα στενάχωρο περιστατικό που υπογράμμισε τα γνωστά προβλήματα προσβασιμότητας σε δημόσια κτίρια.

Η κάλπη

άνοιξε νωρίς

 Σε εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο Κρήτης, η δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη αφού είχαν ήδη ψηφίσει 9 ψηφοφόροι. Η δικαστική αντιπρόσωπος ανέφερε στην Αστυνομία πως διαπίστωσε ότι δεν είχε κλείσει καλά η κάλπη και την άνοιξε για να την ξανακλείσει. Κάποιοι εκλογικοί αντιπρόσωποι δεν πείστηκαν και σημειώθηκε ένταση.