Η Λεβερκούζεν κρατήθηκε στην πρώτη θέση (3-0 την Κολωνία), η Μπάγερν επέστρεψε στις νίκες (3-0 τη Φράιμπουργκ), αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 7ης αγωνιστικής ήταν ξανά ο Σερού Γκιρασί. Ο γεννημένος στη Γαλλία, με ρίζες όμως στη Γουϊνέα, διεθνής επιθετικός διαλύει τα ρεκόρ και οδηγεί τη Στουτγάρδη σε ιστορικές επιδόσεις.

Ο 27χρονος επιθετικός πέτυχε χατ τρικ στη νίκη των Σουηβών με 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ και έφτασε τα 13 γκολ στις πρώτες επτά αγωνιστικές, μια επίδοση μοναδική στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση των 11 γκολ ανήκε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από τη σεζόν 2019/20, ενώ πέρυσι οι δύο κορυφαίοι σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, Φούλκρουγκ και Ενκούκου, πέτυχαν όλη τη χρονιά 16 γκολ. Αν ο Γκιρασί συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τότε είναι πιθανό να ισοφαρίσει ή να σπάσει το ρεκόρ των 41 γκολ σε μία σεζόν που κατέχει ο Λεβαντόφσκι.

Ακόμα και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν πιστεύει το σερί του, αφού σε πολλές φάσεις μοιάζει να έχει μαγνήτη και να τραβά πάνω του την μπάλα. Σύμφωνα με την «Bild» η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι μόλις 20 εκατ. ευρώ. Με έξι νίκες στις επτά πρώτες αγωνιστικές η Στουτγάρδη πραγματοποιεί την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της στο πρωτάθλημα ενώ για πρώτη φορά νικά σε πέντε σερί ματς με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ.

Γ.Ν.