Ο Πούλισιτς σκόραρε, ο Ζιρού απέκρουσε και η Μίλαν ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενη την απώλεια βαθμών της Ιντερ.

«Gοlivier» ήταν ο χθεσινός τίτλος της «Κοριέρε ντελο Σπορτ» αφιερωμένος στον Ολιβιέ Ζιρού, που από σέντερ φορ αναγκάστηκε να παίξει τερματοφύλακας στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων του αγώνα με την Τζένοα λόγω αποβολής του Μεϊνιάν.

Στην εκπνοή της αναμέτρησης ο γάλλος επιθετικός πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση και η Μίλαν έφυγε νικήτρια από τη Γένοβα (1-0) με γκολ του Πούλισιτς στο 87′. Προς τιμήν του οι Ροσονέρι θα βγάλουν στην αγορά φανέλα τερματοφύλακα με το όνομά του. Η Τζένοα ολοκλήρωσε τον αγώνα επίσης με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακά της Μαρτίνεζ.

Δεν έλειψαν ωστόσο τα παρατράγουδα καθώς ο πρόεδρος των γηπεδούχων Αλμπέρτο Τζανγκρίλο υποστήριξε πως το γκολ του Αμερικανού δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί η μπάλα χτύπησε προηγουμένως στο χέρι του, ενώ χαρακτήρισε δολοφονικό το χτύπημα του Μεϊνιάν στον Εκουμπάν. Ο Τζανγκρίλο είπε ξεκάθαρα πως οι μεγάλοι του ιταλικού ποδοσφαίρου ευνοούνται.

Ο προπονητής της Μίλαν Στέφανο Πιόλι αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επιλογή του Ζιρού να παίξει τερματοφύλακας. Μπροστά στην ασυνήθιστη αυτή κατάσταση, ο Πούλισιτς ήταν αυτός που αρχικά αυτοπροτάθηκε για να αντικαταστήσει τον Μεϊνιάν. Ο Πιόλι όμως είχε αντιρρήσεις γιατί δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός και προτιμήθηκε τελικά ο Ζιρού.  

Να σημειωθεί πως οι Ροσονέρι έχουν νικήσει στα επτά από τα οκτώ πρώτα παιχνίδια της σεζόν για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία χρόνια, ενώ στο παρελθόν για να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο είχαν περάσει 65 χρόνια.

Νωρίτερα η Ιντερ μετέτρεψε σε εφιάλτη τον περίπατο με την Μπολόνια. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 με γκολ των Ατσέρμπι (11′) και Μαρτίνες (13′), στο τέλος έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας λόγω των τερμάτων των Ορσολίνι (19′) και Ζίρκζε (52′). Στις εξέδρες των VIP βρέθηκαν αρκετές drag queens προσκαλεσμένες από τη χορηγό ης Ιντερ Paramount+ ενόψει της μετάδοσης του νέου σόου «Drag Race».