Κεφάλια

Πέτη Πέρκα

«H κυρία Τζάκρη μας είπε ότι θα μας πάρει τα κεφάλια. Η κυρία Τζάκρη ήρθε στο κόμμα μας από ένα άλλο κόμμα, την καλοδεχθήκαμε και πολύ καλά κάναμε, αλλά υπάρχουν και αρχές. Αν κάποιος ήθελε ένα άλλο κεντρώο κόμμα, θα μπορούσε να φτιάξει ένα δικό του κεντρώο κόμμα». Ετσι σχολίασε τις δηλώσεις της νέας γραμματέως της ΚΟ η Πέτη Πέρκα. Αν, πάντως, έφτιαχνε η Τζάκρη κόμμα – οποιουδήποτε προσανατολισμού -, ούτε ο Πολάκης δεν θα το ψήφιζε.

Ομιλία

Αλέξης Τσίπρας

Πέρασε μάλλον στα ψιλά η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα – φυσικά στα ελληνικά –  σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς που απειλεί την ήπειρο. Οπότε ανέλαβε ο διάδοχός του να του δανείσει λίγη από τη μιντιακή του λάμψη. Την ανέβασε στο X γράφοντας «μια σύντομη ομιλία που με κάνει υπερήφανο. Σε ευχαριστώ, πρόεδρε». Τελικά, οι καιροί αλλάζουν γρηγορότερα απ’ όσο φαντάζονται οι δήθεν αναντικατάστατοι πολιτικοί.

Σχέδιο

Πάνος Σκουρλέτης

Πέρα από τη σύγκρουση νέων προεδρικών και εσωκομματικής αντιπολίτευσης, καλά κρατεί κι αυτή ανάμεσα σε πρώην πασόκους και παλιούς αριστερούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης είδε στη σπίρτζεια πρόταση για κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ένα σχέδιο εγκατάλειψης της Αριστεράς που δείχνει ποιοι «υπονόμευσαν την προηγούμενη περίοδο αντικειμενικά τον ΣΥΡΙΖΑ-. Στην περίπτωση που συνεχίσει το κόμμα να αυτοϋπονομεύεται σε τόσα μέτωπα, στις ευρωεκλογές θα έχει γυρίσει στο 4%. Μπορεί και νωρίτερα.

Διαγραφή

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για να τον ενημερώσει πως διέγραψε έναν βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας με στόχο να διασφαλίσει «την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος στο βαρύ έργο που έχει επωμιστεί». Μάλιστα, περιμένει μέσα στην εβδομάδα ο διαγραφείς να παραδώσει την έδρα του, ενώ εκείνος διαμηνύει πως δεν προτίθεται. Οφείλει να παραδεχτεί κανείς ότι άργησε η αρχηγός να αφήσει τις καρδούλες στην άκρη και να αρχίσει τις εκκαθαρίσεις.