Ο Χατζηδιάκος που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον Πογέτ

ενόψει των αναμετρήσεων με Ιρλανδία και Ολλανδία. Κυρίως γιατί ο κεντρικός μπακ εδώ και χρόνια είναι μόνιμος στην άμυνα, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο παρτενέρ του. Αυτό κάτι σημαίνει αναφορικά με το πώς έχει «κουμπώσει» ο Χατζηδιάκος στα μετόπισθεν. Και δεν είναι μακριά από την αλήθεια το γεγονός ότι μαζί με τον Μαυροπάνο έχουν φτιάξει ένα καλό δίδυμο στην πίσω ζώνη. Αρα;

Οχι πως δεν μπορεί να καλυφθεί το κενό του Χατζηδιάκου. Αλίμονο. Απλά, ο Πογέτ θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή και άρα τα ονόματα που… τριγυρίζουν στο κεφάλι του, το δίλημμα αν προτιμά κάποιος, είναι Κουλιεράκης ή Ρέτσος. Βλέποντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, διαπιστώνουμε πως… φέρνει περισσότερο στον Μαυροπάνο και δεν είναι τόσο ευέλικτος όσο ο Χατζηδιάκος. Μετρά και αυτό στη σκέψη του κόουτς. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με όσα συμβαίνουν στις προπονήσεις, τον πρώτο λόγο έχει ο Ρέτσος. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε περίοδο ιδιαίτερα καλής φόρμας, αποτελεί έναν βασικό παίκτη στην ενδεκάδα των Ερυθρόλευκων και ασφαλώς έχει αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία για τη «γεμάτη» σεζόν που ήδη κάνει, στα ύψη. Μοιάζει ο Ρέτσος, την ώρα αυτή, το μεγάλο φαβορί για την ενδεκάδα και άλλωστε δοκιμάζεται το πόσο ταιριάζει με τον Μαυροπάνο.

Ασφαλώς, δεν είναι αυτό το μόνο ζητούμενο για τον Γκουστάβο Πογέτ. Ολοι στην εθνική ομάδα ασχολούνται και με το επιθετικό κομμάτι, μολονότι η άμυνα θα παίξει καίριο ρόλο στις αναμετρήσεις με Ιρλανδία και Ολλανδία. Τι σημαίνει «δράση στην επίθεση»; Πως ναι μεν οι κυνηγοί που καλεί ο τεχνικός… φέρνουν γκολ από τις ομάδες, στην εθνική ομάδα όμως δυσκολεύονται να βρουν δίχτυα. Ναι, έχουν καλές επιδόσεις στα πρωταθλήματα και συχνά πυκνά ο φακός της δημοσιότητας πέφτει πάνω τους, αλλά πόσα γκολ σημειώνουν με τη Γαλανόλευκη; Εδώ βρίσκεται το ζουμί… Και πρέπει αυτό να λυθεί το συντομότερο δυνατό, αν όλοι θέλουν να αυξηθούν οι ελπίδες πρόκρισης. Για να συμβεί, δε, το συγκεκριμένο, οι νίκες είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ειδικά απέναντι στους Ολλανδούς, σε περίπτωση που προκύψει θετικό αποτέλεσμα, η ομάδα θα νιώσει πως πατά πολύ καλύτερα στα πόδια της ενόψει της συνέχειας. Οποια κι αν είναι αυτή, όποια πρόκληση κι αν κληθεί να αντιμετωπίσει.