Η πρώτη μεγάλη τενιστική είδηση του 2024 βγήκε πριν καν φύγει το 2023. Διά στόματος του διευθυντή του Αυστραλιανού Οπεν, Κρεγκ Τίλι, ο οποίος αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι στο πρώτο Γκραν Σλαμ της επόμενης χρονιάς θα επιστρέψει στα courts ο Ράφα Ναδάλ. «Τις τελευταίες μέρες είμαστε σε επαφή μαζί του και επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό! Είναι εκπληκτικό»! Ο Ναδάλ έχει να παίξει τένις από το Αυστραλιανό Οπεν του περασμένου Ιανουαρίου. Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που τον δείχνουν να προπονείται, αλλά η πλευρά του δεν έχει επιβεβαιώσει δημοσίως τα περί επιστροφή του στους αγώνες. Οπότε, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι…

Επιστρέφει το μετάλλιο

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Βουλγαρίας στο βόλεϊ, Βλάντο Νικόλοφ, καλείται από τη ΔΟΕ να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (2012). Είχε βρεθεί θετικός σε δείγματα επανελέγχου από τη ΔΟΕ το 2019 (ενώ στο Λονδίνο ήταν καθαρός) στην ουσία μεθυλοτεστοστερόνη και η απόφαση είχε παρθεί πριν από δύο χρόνια αλλά ήρθε τώρα στο φως της δημοσιότητας μετά από ανακοίνωση του CAS. Τονίζω πως η Εθνική Βουλγαρίας δεν έχει καμία επίπτωση και δεν χάνει το μετάλλιο.

Στον ΕΣΑΚΕ ξέρουν

τη λέξη «κλειδάριθμος»;

Να δούμε πότε θα «μιλήσουν» οι ομάδες. Πότε, δηλαδή, σκοπεύουν να αναφέρουν το αυτονόητο: πως δεν γίνεται, δηλαδή, να αγωνίζονται κάθε δύο ημέρες επειδή έτσι «διατάζει» το πρόγραμμα. Πολύ απλά, με δεδομένο ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χτυπήσουν τραυματισμοί την πόρτα τους. Ιδού τι συνέβη πρόσφατα: ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε Παρασκευή βράδυ με τον ΠΑΟ για την Ευρωλίγκα και την Κυριακή με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Και ορίστηκε ο αγώνας του τότε, όχι μόνο για την τηλεόραση αλλά και διότι ο Αρης είχε ευρωπαϊκό ματς την Τρίτη! Ολοι στον ΕΣΑΚΕ τα γνωρίζουν αυτά από πολύ καιρό. Στην κλήρωση θα μπορούσαν να βάλουν κλειδάριθμο και να παίξει στην Αθήνα ο Ολυμπιακός. Δεν αφορά  το συγκεκριμένο περιστατικό μόνον τους Ερυθρόλευκους. Ολοι είναι εμπλεκόμενοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ενα παράδειγμα, απλά, φέρνω. Αλλά μάλλον οι υπεύθυνοι της πλάκας, την ώρα  του προγραμματισμού θα έκαναν… διακοπές!

Θέλουν να συνεχίσει

ο Αραούχο

Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν ο Σέρχιο Αραούχο εξέφρασε την επιθυμία να γυρίσει κάποια στιγμή στην Ισπανία και να κλείσει την καριέρα του δίπλα στην κόρη του. Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο δεν αποκλείω πολύ σύντομα να υπάρξει προσέγγιση από τα Σπάτα για επέκταση της συνεργασίας τους. Στο συμβόλαιο του Αραούχο υπάρχει βέβαια οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, αλλά πόση ισχύ έχουν πλέον τέτοιου είδους οψιόν; Παρά την πρόθεση του αργεντινού στράικερ για επιστροφή στην Ισπανία, υπάρχει αισιοδοξία στην ΑΕΚ πως θα παραμείνει για τουλάχιστον ένα χρόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στον αέρα το Ευρωπαϊκό!

Με την έκρηξη του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς και τον θάνατο χιλιάδων και από τις δύο πλευρές, μεταξύ άλλων μπαίνει σε κίνδυνο και η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο στην πόλη της Νετάνια. Η διοργάνωση, όπως έμαθα, έχει προγραμματιστεί στην ισραηλινή πόλη μεταξύ 3 και 16 Ιανουαρίου 2024, με τη δική μας εθνική ομάδα να έχει στόχους πολύ υψηλούς, ακόμα και για το χρυσό μετάλλιο από την πλευρά της. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υδατοσφαίρισης τηρεί στάση αναμονής αλλά σε κάθε περίπτωση όσο μαίνεται αυτή η σύγκρουση και κυλούν οι μέρες δεν αποκλείεται να αναβληθεί ή να μεταφερθεί η έδρα της διοργάνωσης.

Θα «χτυπήσει»

και άλλες ομάδες;

Ο πόλεμος μαίνεται στο Ισραήλ, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική, αλλά η Σαουδική Αραβία ενδεχομένως να συνεχίσει τις επενδύσεις της στο ποδόσφαιρο. Ενα ακόμη fund που συνδέεται με το αραβικό κράτος λέγεται πως επιδιώκει να αγοράσει έναν ευρωπαϊκό σύλλογο «παρόμοιου μεγέθους» με τη Νιούκαστλ, που ήδη είναι υπό την ιδιοκτησία της Σαουδικής Αραβίας. Οπως μου λέει συνεργάτης μου, στο… μάτι έχουν μπει Βαλένθια και Μαρσέιγ, ομάδες με ηχηρά ονόματα.

Ξανά περιπέτειες

για τον Λούπου

Την περασμένη Κυριακή ο Ντάνουτ Λούπου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου. Ο άλλοτε  ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, της Κορίνθου και του ΟΦΗ,  παραδόθηκε στην Αστυνομία και τον περίμεναν στην επιστροφή του από το Ντουμπάι.

Ο Ρουμάνος είχε συλληφθεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα για πάνω από 20 χρόνια και όπως θυμάμαι, τον περασμένο Ιούνιο είχε καταδικαστεί σε επτά μήνες και 10 μέρες φυλάκισης, ενώ έχασε και την έφεση. Αρα, πρέπει να εκτίσει την ποινή του.

«Φυσικά θα κουβαλήσω τον σταυρό μου, αλλά ελπίζω να μου επιτραπεί να το κάνω με αξιοπρέπεια. Θα εκτίσω την τιμωρία μου όπως ορίζει ο νόμος. Από εδώ και πέρα δεν θα κάνω κάποια άλλη δήλωση», τόνισε ο Λούπου στη Fanatik.

«Κοιτούν» τον Αλμέιδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κολομβία η Ατλέτικο Νασιονάλ εξετάζει την περίπτωση του Ματίας Αλμέιδα ενόψει του Δεκεμβρίου, όμως στο ρεπορτάζ ξεκαθαρίζεται πως η περίπτωσή του είναι δύσκολη, λόγω του συμβολαίου του με την ΑΕΚ.

«Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό όνομα και δεν υπάρχει νόημα ένας προπονητής που βρίσκεται στην ΑΕΚ, μία από τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, να έρθει στη Νασιονάλ που είναι σε διοικητική και οικονομική κρίση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα για τον Αλμέιδα. Να πω εδώ ότι ο τεχνικός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028 με την ΑΕΚ και ρήτρα στα 10 εκατ. ευρώ.