Τρολάρουν τη Θεοδώρα Τζάκρη για την ατάκα «η υπομονή του Κασσελάκη ξεπερνά και αυτή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους». Μα κανείς να μην της αναγνωρίζει πως έτσι απέδειξε ότι δεν είναι πια νεοφώτιστη συριζαία αλλά έχει ενστερνιστεί πλήρως το συριζαϊκό πρότυπο της ελλιπούς εγκυκλοπαιδικής μόρφωσης; Ή έστω ότι κατόρθωσε, αποκαλώντας τον νέο της αρχηγό «πολιτικό κεφάλαιο» που «δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα», να έχει υπάρξει και γαπικότερη του ΓΑΠ και τσιπρικότερη του Τσίπρα και κασσελακικότερη του Κασσελάκη;

Στρατηγική

Ο Διονύσης Τεμπονέρας επανέλαβε ότι την Κυριακή θα πάει στην Πάτρα να ψηφίσει Πελετίδη. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον Περισσό πως επιλέγει στρατηγική ενός δήθεν ιδεολογικού απομονωτισμού η οποία γίνεται εργαλείο στα χέρια του εξουσιαστικού μπλοκ. Κάτι τέτοια – πιο κομψά – λέγανε και για την απλή αναλογική οι συριζαίοι. Από τα ύψη των αριστερών τους πεποιθήσεων μάλλον δεν φαίνεται πως το ΚΚΕ απλά διαλέγει την τακτική που στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις αυξάνει τα ποσοστά του.

Τόπος

«Ημουν βουλευτής της ΝΔ και τίμησα τον ρόλο μου. Αν είχα εκλεγεί, δεν θα ήμουν υποψήφιος περιφερειάρχης, γιατί όμως θα είχα πάλι τη δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου», είπε ο Γιώργος Αμανατίδης προκειμένου να εξηγήσει για ποιους λόγους κατεβαίνει ως αντάρτης. «Για το καλό του τόπου» του, μάλιστα, θα στήριζε τον Κασαπίδη εφόσον ήταν εθνοπατέρας. Αυτή η αλτρουιστική διάθεση είναι συγκινητική, δεν λέω. Αλλά μοιάζει λίγο με εκείνη των προσκόπων στο ανέκδοτο που περνάνε τη γιαγιά απέναντι με το ζόρι.

Κάμερες

Την επομένη κιόλας του ντιμπέιτ των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, ο Γιάννης Οικονόμου ένιωσε την ανάγκη να επισημάνει στους τηλεθεατές ότι ήταν «πολύ περίεργος ο τρόπος» που προσέγγισε το θέμα των καμερών ο Δούκας. Γιατί, εξήγησε, «έχει μεγάλη σημασία η τοπική αυτοδιοίκηση με την κεντρική κυβέρνηση να είναι ευθυγραμμισμένη στα ζητήματα αυτά». Τόση φαντάζομαι, όση να φαίνεται κάποιος πιστός νεοδημοκράτης που εργάζεται για την επίτευξη του 13+3.