Φτωχότερο είναι από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και η οικογένεια του Αρη καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Ο παλαίμαχος άσος, η πορεία του οποίου συνδέθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τους Κίτρινους, πάλευε τον τελευταίο 1,5 χρόνο με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής. Δίπλα του έως και την τελευταία στιγμή ήταν η σύζυγός του, Μαρία, και οι δύο κόρες του. Ο Μιχαλήτσος γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1957 στη Βέροια και αποτέλεσε δημιούργημα των ακαδημιών του συλλόγου ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Αρη. Αγωνίστηκε για δέκα χρόνια (1976-1986) με τους Θεσσαλονικείς τους οποίους στη συνέχεια υπηρέτησε από διάφορα πόστα, διατελώντας μεταξύ άλλων υπηρεσιακός προπονητής. Ως ποδοσφαιριστής συνδέθηκε επίσης με τον ΟΦΗ, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο το 1987 αλλά και με τη Δόξα Δράμας. ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ Αρης, όπως και η ΠΑΕ ΟΦΗ, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μέσω ανακοινώσεων.

Αστέρια στην Καλογρέζα

Το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ανοίγει ύστερα από 23 χρόνια τις πύλες του στην αφρόκρεμα της παγκόσμιας κολύμβησης, φιλοξενώντας από σήμερα και έως την Κυριακή τον δεύτερο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της World Aquatics.

Η επαμειβόμενη σειρά αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου άρχισε την περασμένη εβδομάδα από το Βερολίνο, συνεχίζεται στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί προσεχώς στη Βουδαπέστη. Αν και συνήθως τα μίτινγκ αυτά γίνονται σε 25άρα πισίνα, φέτος η World Aquatics αποφάσισε να τα ορίσει σε 50άρα, ώστε να δώσει σε αθλητές και αθλήτριες επιπλέον ευκαιρίες προετοιμασίας ή επίτευξης ορίων, τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που θα γίνει τον Φεβρουάριο στην Ντόχα, όσο και για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.

Δέκα χρυσοί ολυμπιονίκες, αρκετοί ακόμη παγκόσμιοι πρωταθλητές και κολυμβητές και κολυμβήτριες που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, θα βρεθούν εδώ. Μεταξύ αυτών, ο Βρετανός Ανταμ Πίτι, ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος, οι Αμερικανοί Μάικλ Αντριου και Νικ Φινκ, οι Ιταλοί Τόμας Τσέκον και Νικολό Μαρτινένγκι, ο Κινέζος Χαϊγιάνγκ Κιν, οι Αυστραλές Κέιτ Κάμπελ, Μπρόντε Κάμπελ και Κέιλι ΜακΚίοουν, οι Καναδές Μάγκι ΜακΝίλ και Κάιλι Μάσε, η Κινέζα Γιούφεϊ Ζανγκ, η Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε, η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ και η Αμερικανίδα Τόρι Χάσκι.

«Πετά» ξανά ο Μίλτος!

Ο Τεντόγλου είναι υποψήφιος για καλύτερος αθλητής κόσμου στον στίβο  το 2023. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, όπως διαπίστωσα, έρχεται δύο ημέρες μετά την αντίστοιχη υποψηφιότητά του και για την Ευρώπη. Τα αποτελέσματα θα βγουν από την ψηφοφορία του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου κατά 50% και το άλλο 50% από την οικογένεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και την ψήφο του κοινού.

Αποκλεισμός της ρωσικής ομοσπονδίας

Η ΔΟΕ θέλει τους καλούς Ρώσους στο Παρίσι αλλά με τη σημαία της ΔΟΕ! Αυτό προφανώς είναι το νόημα της επικύρωσης της απόφασης να αποκλειστεί η ρωσική ολυμπιακή επιτροπή. Είχε συμφωνηθεί το συγκεκριμένο και όπως αντιλαμβάνομαι, ο Μπαχ λέει ότι όσοι ρώσοι εξαιρετικοί αθλητές έχουν τα όρια θα κατέβουν ως ανεξάρτητοι και αυτό προφανώς είναι που δεν θέλουν οι Ουκρανοί και κάποιες άλλες χώρες. Η εξέλιξη προέκυψε στη σύνοδο της ΔΟΕ στη Μουμπάι της Ινδίας και ανακοινώθηκε η απόφαση περί αποβολής της ρωσικής ολυμπιακής επιτροπής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έχουμε ρώσους αθλητές… ανεξάρτητους. Την ίδια ώρα και ας το σημειώσω, η ΕΟΕ ενέκρινε την επιχορήγηση του ποσού των 303.773,61 ευρώ για στήριξη αθλητών, αθλητριών και εθνικών ομάδων ενόψει των αγώνων του 2024.

Βαριά ποινή για

τον Εκλεστοουν

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Formula 1 μέχρι το 2017, καταδικάστηκε σε 17 μήνες φυλάκιση (με αναστολή εάν δεν επαναλάβει το αδίκημα) και να καταβάλει 653 εκατομμύρια στερλίνες (756 εκατομμύρια ευρώ) στο βρετανικό δημόσιο μετά την παραδοχή της ενοχής για απάτη για φοροδιαφυγή 400 εκατ. στερλινών (460 εκατ. ευρώ) από το βρετανικό ταμείο. Ο ηλικίας 92 ετών βρετανός δισεκατομμυριούχος ομολόγησε την ενοχή του χθες, ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου, για την κατηγορία της απάτης. Ολες οι έρευνες άρχισαν τον Ιούλιο του 2015.

Σχεδιάζει

να στείλει επιστολή

Ο κροάτης υπουργός Δικαιοσύνης και Διοίκησης, Ιβάν Μαλένιτσα, δήλωσε ότι θα στείλει επιστολή στον έλληνα ομόλογό του και θα κάνει έκκληση να ολοκληρωθεί η έρευνα για τους ΒΒΒ το συντομότερο δυνατό. «Αυτές τις μέρες θα στείλω επιστολή στον έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης. Εχουμε κάποια δυσαρέσκεια για τη διάρκεια της ίδιας της έρευνας και φυσικά θα θέλαμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, για να δούμε την κατάσταση των κροατών πολιτών που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Και πρόσθεσε ότι στην επιστολή θα κάνει έκκληση ώστε, στο μέτρο του δυνατού, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος, η έρευνα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και ότι οι κρατούμενοι κροάτες πολίτες και οι οικογένειές τους γνωρίζουν τη μοίρα τους.

Κι όμως, μένει

ο Δερμιτζάκης!

Θα παραμείνει στο τιμόνι της ΑΕΛ, όπως όλα δείχνουν, ο Παύλος Δερμιτζάκης που μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του κόντρα στον Ηρακλή υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας κάποιων χυδαίων συνθημάτων προς το πρόσωπο του ίδιου αλλά και μελών της οικογένειάς του από μερίδα οπαδών των Βυσσινί. Η ΠΑΕ όπως και ο ιδιοκτήτης, Αχιλλέας Νταβέλης, εξέφρασαν τη στήριξή τους στον έλληνα τεχνικό, ο οποίος φαίνεται πως θα συνεχίσει στον πάγκο της Λάρισας.