Ιστορία έγραψε η Τουρκία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που υποχρέωσε την Κροατία σε εντός έδρας ήττα (0-1) σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην παρθενική παρουσία του Μοντέλα στον πάγκο των φιλοξενουμένων. Το ιστορικό γκολ των Τούρκων πέτυχε ο Γιλμάζ και η ομάδα του ανέβηκε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση.

Η Ισπανία πήρε ρεβάνς από τη Σκωτία και υποχρέωσε στην πρώτη ήττα στα προκριματικά του Euro 2024 τον Tartan Army με 2-0 και μπήκε σε πορεία όχι μόνο πρόκρισης αλλά και κατάκτησης της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο.   

Αμυδρές ελπίδες διατήρησε και η Νορβηγία η οποία συνέτριψε με 4-0 την Κύπρο με δύο γκολ του Ερλινγκ Χάαλαντ.

Αγκαλιά με τη δεύτερη πρόκρισή της στα τελικά Euro βρίσκεται η Αλβανία μετά τη νέα νίκη της με 3-0 επί της Τσεχίας στα Τίρανα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Σεφέρι ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των γηπεδούχων. Απρόσμενη τροπή λαμβάνει το σκάνδαλο με τους ιταλούς ποδοσφαιριστές που φέρεται ότι στοιχημάτιζαν σε αγώνες. Μετά τον Νικολό Φατζιόλι της Γιουβέντους στο στόχαστρο των Αρχών μπήκαν και Τζανιόλο και Τονάλι οι οποίοι δέχτηκαν χθες την επίσκεψη της αστυνομίας στο προπονητικό κέντρο της Ιταλίας και στη συνέχεια τους δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στο σπίτι τους.  

Γ.Ν.