Η Διεθνής Ομοσπονδία δεν κρύβει τις προθέσεις της. Προσάρμοσε ακόμα και τις απαιτήσεις της στα γήπεδα ώστε να προσαρμοστούν στα δεδομένα της Σαουδικής Αραβίας. Ετσι, ενώ για το 2030 απαιτούντο να υπάρχουν ήδη επτά γήπεδα χωρητικότητας τουλάχιστον 40.000 θέσεων, για το 2034 κατέβασε τον αριθμό στα τέσσερα, όσα διαθέτει αυτή τη στιγμή η Σαουδική Αραβία. Συνολικά απαιτούνται 14 στάδια, αλλά ο εκπρόσωπος της FIFA διευκρίνισε πως το μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το 2034 επιτρέπει στους διοργανωτές να προετοιμαστούν.

Οι Σαουδάραβες άρχισαν ήδη να μοιράζουν υποσχέσεις για το πώς θα είναι ως οικοδεσπότες, βεβαιώνοντας από τώρα πως θα επιτραπεί η χρήση αλκοόλ, σε μια προσπάθεια να εξευμενίσουν τους χορηγούς της διοργάνωσης. Κάτι ανάλογο είχε υποσχεθεί και το Κατάρ αλλά δύο ημέρες πριν από τη σέντρα η βασιλική οικογένεια έδωσε εντολή να εξαφανιστούν τα σταντ της ζυθοποιίας που είχε πληρώσει εκατομμύρια ως χορηγός.  

Αυτή τη φορά πάντως ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής. Το Μουντιάλ του 2034 θα είναι χειμερινό, είτε το αναλάβει η Σαουδική Αραβία είτε οποιαδήποτε άλλη χώρα της περιοχής.

Ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εκτελέσεις, η αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΚΙ και η ελευθερία της έκφρασης που αναδείχτηκαν και στη διάρκεια του Μουντιάλ του Κατάρ αναμένεται να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο: με το πιλάτειο νίψιμο των χεριών της FIFA.