Ως γνωστόν, έχω μάτια παντού. Και μου λένε αρκετά για τη δράση αθλητών, πρώην και νυν. Λοιπόν: καθυστερημένο αλλά με ενδιαφέρον. Ο Γιώργος Πρίντεζης ένα 48ωρο μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, εθεάθη στο νησί της Αίγινας. Ναι, ανήμερα των εκλογών. Οπως με ενημέρωσε συνεργάτης μου, είδε τον άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού και παντοτινό… τοτέμ της ομάδας να κάνει βόλτα στην παραλία. Περισσότερα δεν μου είπε. Αλλά πρόσθεσε, πως στην Αίγινα «τσέκαρε» την περασμένη Κυριακή και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Στο top 10 της Ευρώπης

ο Ολυμπιακός

Δεν είναι απαραίτητο πως η αρχή αποτελεί το ήμισυ του παντός, πολλώ δε μάλλον στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι και άσχημο όμως για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τους ποδοσφαιριστές του να ξέρουν πως έπειτα από τους δύο πρώτους μήνες δράσης ήδη μνημονεύονται σε λίστες με ρεκόρ της νέας αγωνιστικής σεζόν. Κάθε άλλο: Για μια ομάδα που επί της ουσίας ξεκινά από την αρχή, όλα αυτά προσφέρουν και στην ψυχολογία αλλά και στο κέφι της να συνεχίσει τη δουλειά. Παράδειγμα; Με 6 νίκες και μία ισοπαλία ο Ολυμπιακός έχει μια από τις καλύτερες αφετηρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη με παρονομαστή τα εθνικά πρωταθλήματα. Μοναδικές καλύτερες επιδόσεις ως τώρα; Από την ασταμάτητη Αϊντχόφεν στην Ολλανδία και τη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία που έχουν ξεκινήσει με 8/8. Κατά τα άλλα; Από μια ισοπαλία μετρούν πέραν των Ερυθρόλευκων, η Παρτιζάν (8 ν.- 1 ισ.), η Σπόρτινγκ με τη Σέλτικ, την Αλκμααρ και τη Γαλατασαράι (7-1), η Λεβερκούζεν (6-1) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (4-1). Αυτό είναι το τρέχον top 10 σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σκίζουν τα δίχτυα οι ομάδες!

Η πιο παραγωγική σεζόν των τελευταίων ετών είναι η εφετινή στη Super League1, όπως έκανε γνωστό η διοργανώτρια. Υστερα από επτά αγωνιστικές κι ενώ εκκρεμεί το παιχνίδι Βόλος – Πανσερραϊκός που έχει αναβληθεί, έχουν σημειωθεί 145 γκολ, με το προηγούμενο ρεκόρ στο ίδιο διάστημα να είναι τα 134 τη σεζόν 2019-20. Αυτά τα 145 γκολ μεταφράζονται σε 3,021 τέρματα ανά αγώνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το 62% των αγώνων έχει πάνω από τρία γκολ. Οσο για το πώς έχουν σημειωθεί αυτά τα γκολ; Τα 89 είναι με σουτ, τα 31 με κεφαλιές,  τα 15 έχουν έρθει από εκτελέσεις πέναλτι, πέντε είναι με απευθείας φάουλ και πέντε με αυτογκόλ. Αναμφίβολα, όλα τα ανωτέρω έχουν το ενδιαφέρον τους.

Ποιος θέλει τα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Συνεχίζω με μηχανοκίνητο αθλητισμό και αναφέρω πως τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1 έχουν… ψωμί, αν κρίνουμε από την επιμονή της Apple να τα αποκτήσει! Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Apple είναι διατεθειμένη να δώσει γη και ύδωρ προκειμένου να γίνει ο αποκλειστικός κάτοχος των δικαιωμάτων μετάδοσης της Formula 1 σε όλο τον κόσμο, πληρώνοντας 2 δισ. δολάρια κάθε χρόνο. Μάλιστα, το ποσό είναι το διπλάσιο από αυτό που δίνει σήμερα η Liberty Media για την εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.  Στόχος της Apple να αποκτήσει σταδιακά τα αποκλειστικά παγκόσμια δικαιώματα μετάδοσης της F1, ξεκινώντας από το 25% και σε διάστημα πέντε ετών να αγγίξει το 100%. Πριν από λίγους μήνες η Liberty Media είχε ανακοινώσει ότι τα έσοδα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυξήθηκαν σημαντικά μέσα στο 2023, χάρη στην αύξηση των συνδρομητών. Οπότε η Apple έχει κάθε λόγο να τα διεκδικήσει…

Και το όνομα αυτού, Ραζβάν…

Ενας οπαδός του ΠΑΟΚ έκανε το… λάθος να αμφισβητήσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου στα social media και η ΠΑΕ βρήκε την ευκαιρία για ένα επικό τρολάρισμα. Συγκεκριμένα, ο φίλος του Δικεφάλου έγραψε πως αν με την ενδεκάδα που κατέβασε ο Ρουμάνος κόντρα στην Αϊντραχτ νικήσει ο ΠΑΟΚ τότε θα βαφτίσει το παιδί του Ραζβάν. Οπως είναι λογικό, ο ΠΑΟΚ δεν το άφησε έτσι και λίγες μέρες μετά του ευχήθηκε να είναι υγιής ο μικρός Ραζβάν και να «έχει τις επιτυχίες του ανθρώπου που σας ενέπνευσε το πολύ όμορφο όνομα».