Η αφετηρία του Μαρτίνεθ μοιάζει περισσότερο με εκείνη του Μαρτίνς. Διότι ήρθε σε ένα καλοκαίρι που είχαν χαθεί οι εγχώριοι τίτλοι, που το κλαμπ ουσιαστικά είχε αποφασίσει να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης και που από την πρώτη στιγμή υπήρχε η διαπραγμάτευση ενός πολύ σημαντικού στόχου όπως η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Με δεδομένο ότι ανάμεσά τους υπάρχει πια μια ολόκληρη 5ετία έχει ενδιαφέρον και μια ακόμη σειρά από κοινά στοιχεία αλλά και πρόσωπα που μπορεί να εντοπίσει κανείς. Ο Μαρτίνς για παράδειγμα έφτιαξε μια ομάδα με βάση το 4-4-2 τοποθετώντας τον Κώστα Φορτούνη πίσω από τον φορ και οδηγώντας τον στην πιο μεστή σεζόν της καριέρας του (17 γκολ και 16 ασίστ σε 43 συμμετοχές).

Οι σωματοφύλακες

Επιπλέον: Εμφάνισε στο προσκήνιο από το πουθενά έναν box to box όπως ο Μαντί Καμαρά που σήμερα δικαίως λογίζεται ως μια κατηγορία μόνος του για τη Super League έχοντας επιστρέψει από τη Ρόμα. Οδήγησε τον άρτι αφιχθέντα από τη Λισαβόνα (Σπόρτινγκ) Ντανιέλ Ποντένσε στο step up που αναζητούσε μετατρέποντας τον σε πρωταγωνιστή. Από τον Γενάρη του 2019 χώρεσε στην εξίσωση και τον Γιώργο Μασούρα που μόλις πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον Ρέντη μεταφέροντας εκεί τις ιδιαίτερες ικανότητές του, έπειτα από ένα σημαδιακό πέρασμα από τη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο. Ναι, πέντε χρόνια μετά οι τέσσερις «σωματοφύλακες» του Πέδρο Μαρτίνς, όχι μόνο συγκεντρώθηκαν εκ νέου αλλά με έναν τρόπο κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά και για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος ειδικά στην περίπτωση των δύο Ελλήνων πιστώνεται την «αναγέννησή» τους…

Με την ευκαιρία; Με δεδομένο ότι σε αυτήν την «ελληνική» κουβέντα δεδομένα χωρά ο Παναγιώτης Ρέτσος που με τη σειρά του σε αυτές τις 100 ημέρες είναι πια ένας από τους πρωταγωνιστές, έχει σημασία κάτι ακόμη που δεν το συναντάς πια εύκολα στα μέρη μας. Ο νέος Ολυμπιακός έχει στην πρώτη γραμμή του μια ολόκληρη «σειρά» από έλληνες παίκτες. Οι τρεις που ήδη αναφέραμε, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που αποτελεί σημείο αναφοράς στο «1», αλλά και ο Ανδρέας Ντόι με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο που βρίσκονται ως τώρα σταθερά μέσα στον πρώτο κύκλο του rotation. Κάτι σε 4+2 βασικοί.