Καταδίκη

Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε το πανελλήνιο πως η μπετοναρισμένη βάση του ΚΚΕ ψηφίζει τον δικό της υποψήφιο σε Καισαριανή, Πάτρα, Πετρούπολη, Τύρναβο και Χαϊδάρι «και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις εκφράζουμε την καταδίκη μας στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικά στους εκπροσώπους όλων των άλλων συνδυασμών». Οι κομμουνιστές δεν χρειάζεται καν να μισήσουν εκείνον που κλέβει τη μοναξιά τους χωρίς να προσφέρει σε αντάλλαγμα τη συντροφιά του. Γιατί η μοναξιά τους είναι οριστική.

Εμπάργκο

Σε ένδειξη – sic – διαμαρτυρίας για τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια ρατσιστικού οχετού, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – σαν τη Νίνα Κασιμάτη – αποφάσισαν χθες να κάνουν εμπάργκο στον Σκάι. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο οι συριζαίοι εναντίον των «επάρατων» μίντια. Τελικά, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές ομοιότητες με τον παλιό. Είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς που κάποιοι ανησυχούν ότι το κόμμα τους μεταλλάσσεται σε κάτι διαφορετικό. Οι εμμονές του παραμένουν ίδιες κι απαράλλαχτες.

Συναντήσεις

Η Ρένα Δούρου ως νέα συριζαία τομεάρχης Εξωτερικών συναντήθηκε το Σάββατο με τους πρεσβευτές του Ισραήλ και της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και τους τόνισε τη σημασία της προστασίας των αμάχων καθώς και την ανάγκη για διασφάλιση της ειρήνης με επιστροφή στη διπλωματία και στον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Εντάξει, μπορούμε όλοι να κοιμηθούμε πιο ήσυχοι πια. Το Μεσανατολικό βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη  λύση του ύστερα από μια τόσο βαρυσήμαντη παρέμβαση.

Δεδομένα

Εξεμάνη ο Θάνος Πλεύρης με την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων επειδή έλαβε – χωρίς να έχει συναινέσει ποτέ – ένα SMS που έγραφε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Χάρη Δούκα. Δεν θα μείνω στη διάψευση του Ζαχαριάδη και στην απειλή της παράταξης του Δούκα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιου συκοφαντεί και προπαγανδίζει. Θα πω, όμως, ότι ο Πλεύρης μάλλον κατάλαβε πώς ένιωθαν δημότες διαφόρων δήμων της Αθήνας όταν έπαιρναν SMS από γαλάζιους βουλευτές νομών της Θεσσαλίας για να στηρίξουν τον Αγοραστό.