Πορτογαλία, Βέλγιο και Γαλλία είναι

οι ομάδες που εξασφάλισαν τα πρώτα

εισιτήρια για την τελική φάση του Euro 2024, μαζί φυσικά με τη διοργανώτρια Γερμανία.

Αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αγωνιστεί για έκτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο πρώτος του αγώνας στον οποίον είχε πετύχει και το παρθενικό του γκολ ήταν εναντίον της Ελλάδας, στην πρεμιέρα του 2004.

Εκτοτε αγωνίστηκε σε ακόμα 24 παιχνίδια που μαζί με τα προκριματικά φτάνουν τα 66, πέτυχε 14 γκολ σε Euro και 52 μαζί με τα προκριματικά ενώ έχει πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ σε τρεις διοργανώσεις (2012, 2016, 2020). Ολες οι επιδόσεις του αποτελούν ρεκόρ στη διοργάνωση και ο ίδιος είναι ένας μύθος τον οποίον προσπαθεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

«Ελπίζω να είμαι στα τελικά ξανά, υπάρχει όμως ακόμα πολύς δρόμος ως εκεί λόγω των όσων συμβαίνουν στη ζωή, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο», δήλωσε ο Ρονάλντο.

Στο παιχνίδι με τη Σλοβακία που εξασφάλισε η Πορτογαλία την πρόκρισή της νικώντας με 3-2, ο CR7 πέτυχε δύο γκολ, φτάνοντας τα 125 σε 202 διεθνή παιχνίδια και τα 857 στη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Πορτογάλος αποκάλυψε αργότερα πως ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα του πέταξε το γάντι για να φτάσει τα 1.000 γκολ.

Ο Ρονάλντο το θεωρεί δύσκολο λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να σπάσει πολλές πέτρες.