Η λίγο – πολύ αναμενόμενη πίεση που άσκησαν οι Ιρλανδοί στο ξεκίνημα του αγώνα με την Εθνική την Παρασκευή «απορροφήθηκε» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους διεθνείς. Και αφού δεν… την πάτησαν και δεν δέχτηκαν γκολ, βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν με ένα από τα αγαπημένα τους στυλ παιχνιδιού. Την κόντρα επίθεση. Στο 20′ μια συστημένη σέντρα του Τσιμίκα βρήκε τον Γιακουμάκη εκεί που ήθελε και ο έλληνας φορ την έστειλε στα δίχτυα με τρομερή κεφαλιά. Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Ελλάδα έβγαλε μία από τις πολλές αντεπιθέσεις της (νωρίτερα σε μια ανάλογη είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία), ο Μασούρας την αξιοποίησε και το 0-2 που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος ήταν το καλύτερο μαξιλαράκι ασφαλείας. Ενα μαξιλαράκι που η Ελλάδα το διαχειρίστηκε άψογα στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε από το Δουβλίνο με τη σπουδαιότερη σε σημασία έως τώρα νίκη στον όμιλο. Μια νίκη που τη διατηρεί ολοζώντανη στο κάδρο της πρόκρισης και δίνει στο αποψινό παιχνίδι με την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια τον χαρακτήρα του σπουδαιότερου αγώνα εδώ και πολλά χρόνια.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ν. Κόλινς, Ντάφι, Σκέιλς, Ντόχερτι, Μπράουνι (70′ Τζόνστον), Κάλεν, Ογκμπένε (85′ Ινταχ), Σμόλμποουν (70′ Ρόμπινσον), Νάιτ, Φέργκιουσον.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Ρότα, Μάνταλος, Κουρμπέλης (64′ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (87′ Σιώπης), Πέλκας (64′ Χατζηγιοβάννης), Μασούρας (87′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (70′ Ιωαννίδης).

Β.Μ.