Η επιστροφή του Αβραάμ

Ξανά στις ερυθρόλευκες ράγες (του) ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο βετεράνος άσος που την περασμένη σεζόν διατηρούσε τον τίτλο του γενικού αρχηγού στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού επέστρεψε στο οργανόγραμμα από νέα θέση. Αναλαμβάνει χρέη τεχνικού συμβούλου στην ακαδημία της ομάδας. Σε όλα τα «τμήματα» της ομάδας δηλαδή από την Κ-19 και πέρα. Ο Αβραάμ, μάλιστα, ήταν το Σάββατο στις εξέδρες του κεντρικού γηπέδου στον Ρέντη και παρακολούθησε τον Ολυμπιακό Β΄ στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ιωνικό. Από χθες η «επιστροφή» του είναι και επίσημη…

Παραμένει στην F1 το θρυλικό Σπα

H Formula 1 αλλάζει αλλά οι… παλιές αγάπες μένουν. Οπως οι πίστες, που μπορεί να μεταλλάσσονται, να προστίθενται και νέες σε καινούργια σημεία του πλανήτη – όπως στις ΗΠΑ  ή μακροπρόθεσμα στην Αφρική – αλλά οι παλαιότερες και αγαπημένες πίστες παραμένουν στο πρόγραμμα της F1, όντας μια συνήθεια για οδηγούς και θεατές που δεν τις αλλάζουν με τίποτα και έτσι τα αφεντικά της FIA δεν τις πειράζουν ποτέ! Οπως η θρυλική πίστα του Σπα στο Βέλγιο που ανανέωσε μέχρι και το 2025. Η ανανέωση στη συμφωνία έβαλε τέλος και στην αγωνία όσων πίστευαν ότι το μέλλον του βελγικού γκραν πρι ήταν αμφίβολο. Οπως είδα, η συγκεκριμένη πίστα έχει κλείσει πάνω από έναν αιώνα ζωής και είχε μήκος 14,9 χιλιόμετρα! Η διαδρομή διέσχιζε τα πανέμορφα δάση και τους λόφους των Αρδενών όπως συμβαίνει και σήμερα.

Συνεχίζουν για τον Βοτανικό

Δεν αγχώθηκαν στον Παναθηναϊκό με την αλλαγή στον Δήμο της Αθήνας. Ναι μεν όλες οι κουβέντες για το γηπεδικό είχαν γίνει με τον Κώστα Μπακογιάννη, πλην όμως η Διπλή Ανάπλαση είχε ψηφιστεί από το μεγαλύτερο ποσοστό του δημοτικού συμβουλίου. Συμπεριλαμβανομένης και της παράταξης του Χάρη Δούκα, ο οποίος μάλιστα στις προγραμματικές του δηλώσεις είχε μιλήσει για τον Βοτανικό και είχε πει πως είναι μέσα στα σχέδια εφόσον εκλεγεί. Εκτός αυτού, υπάρχουν πολύ υψηλές ρήτρες προς όλους, αφού ο Παναθηναϊκός, ερασιτέχνης και ΠΑΕ, είχε φροντίσει να «δέσει» το έργο ακόμα και αν υπήρχε αλλαγή.

Φινάλε για τον Κάλα

Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε ο Χουάν Κάλα που το 2011 είχε αγωνιστεί για ένα εξάμηνο ως δανεικός από τη Σεβίλλη στην ΑΕΚ. Ο ισπανός στόπερ πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Ο Κάλα ανακοίνωσε την αποχώρησή του με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της Κάντιθ, Μανουέλ Βισκάινο. Κατά το παρελθόν ο Κάλα είχε εμφανιστεί αρκετές φορές θετικός για επιστροφή στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, αλλά η επιθυμία του δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Ακόμη τον θυμάται

Με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα μίλησε σε συνέντευξη που έδωσε στην Ολλανδία ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. «Ποιο Ντε Κάιπ; Σαν την Τούμπα δεν έχει», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος άσος αποθεώνοντας τους οπαδούς του Δικεφάλου για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν ενώ στάθηκε και στα άσχημα που έχει συναντήσει στα ελληνικά γήπεδα όπως οι ρίψεις δακρυγόνων από την αστυνομία αλλά και αντικειμένων από τους οπαδούς προς τους ποδοσφαιριστές. Ο Μπίσεσβαρ έκανε επίσης ειδική αναφορά στη σεζόν του νταμπλ με τον ΠΑΟΚ επισημαίνοντας πως «δεν αναρωτιόμουν αν θα νικούσαμε στα ματς, απλά σκεφτόμουν πόσα γκολ θα βάζαμε»!

Απώλεια

Ενας από του πιο αγαπητούς συναδέλφους, ο Πάρις Καλημερίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Πραγματικός τζέντλεμαν, πρωτοπόρος του ρεπορτάζ μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη από το 1967,  ανέπτυξε αδελφικές σχέσεις με τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Γιάννη Ιωαννίδη, καλύπτοντας άλλωστε και το ρεπορτάζ του Αρη στη χρυσή εποχή του. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», στην ΕΡΤ3, στο «TV 100», ενώ είχε την επιμέλεια πολλών εκδόσεων για τον Αρη και τον ΠΑΟΚ.

Η συνύπαρξη δύο αστέρων!

Από την πρώτη κιόλας επίθεση των Μπακς με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ στην πεντάδα τους, φάνηκε τι θα κάνει τη διαφορά γι’ αυτούς εφέτος. «Ποτέ δεν έχω ξαναδεί συμπαίκτη μου να του στέλνει ο αντίπαλος δύο παίκτες πάνω του από την πρώτη φάση του αγώνα. Και για να είμαι ειλικρινής, ποτέ άλλοτε δεν ήμουν τόσο ελεύθερος», εξήγησε ο Γιάννης. Κι ο Λίλαρντ πρόσθεσε: «Στις δύο πρώτες επιθέσεις με παγίδευσαν κι ο παίκτης που εγώ έδωσα μετά την μπάλα ήταν ο Γιάννης. Οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό όλο το βράδυ. Καταλαβαίνετε τι εννοώ»; Αν καταλαβαίνουμε λέει…

Τους ζητεί να διώξουν παίκτη!

Μορφή χιονοστιβάδας αρχίζουν να παίρνουν σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο οι αντιδράσεις για Ισραήλ και Παλαιστίνη. Ο γερμανός βουλευτής Γιοχάνες Στάινινγκερ, μέλος του CDU, κάλεσε την Μπάγερν να διώξει τον Νουσαΐρ Μαζράουι και τις αρχές της Γερμανίας να τον απελάσουν, εξαιτίας της υποστήριξής του στην Παλαιστίνη. «Η ομάδα του Κουρτ Λαντάουερ (πρόεδρος της ομάδας του Μονάχου κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος), την οποία οι Ναζί αποκαλούσαν “λέσχη των Εβραίων”, δεν πρέπει να το επιτρέπει αυτό. Αγαπητή Μπάγερν, διώξτε τον αμέσως» σημείωσε ο βουλευτής μέσω του λογαριασμού στο X. Ο ισραηλινός τερματοφύλακας της Μπάγερν, Ντάνιελ Πέρετς, από την πλευρά του, έδειξε την άνευ όρων υποστήριξή του στο Ισραήλ, χωρίς όμως  συνέχεια στις αντιδράσεις.

Κι όμως δεν έδειξε τη χαρά του!

Ο Αμπντελραχμάν Σαμέχ δεν πανηγύρισε τη νίκη του στα 50μ. πεταλούδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στα «αδέλφια μου που σκοτώνονται στην Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή». Σημειώνω πως ο ηλικίας 23 ετών αιγύπτιος κολυμβητής έκανε χρόνο  23.04 και άφησε πίσω του τον Αυστραλό, Αϊζακ Κούπερ (23.19) και τον Αμερικανό, Μάικλ Αντριου (23.32). Οταν, όμως, κλήθηκε από τον αυστραλό παρουσιαστή της World Aquatics, Τζον Μέισον, να κάνει την καθιερωμένη δήλωση, ο Αμπντελραχμάν Σαμέχ αναφέρθηκε στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Μετάλλιο για τη γυμναστική

Το πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο της ιστορίας της πανηγύρισε η ελληνική ακροβατική γυμναστική στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου οι νεαροί πρωταθλητές της Τετράδας Ανδρών 11-16 ετών του ΑΓΣ Πυραμίς, αποτελούμενη από τους Αγάπιο Ποδαρά, Αναστάσιο Θεοχαρούδη, Δημήτρη Δαλλόπουλο και Αναστάσιο Καραγκιοζίδη, ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ηλικιών. Συγκέντρωσαν, όπως διαπίστωσα, την κορυφαία βαθμολογία στον τελικό του αγωνίσματος με 27,050 βαθμούς.