Είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος. Και έξω από τον στίβο, εκπλήσσει συνήθως με τις κινήσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου!

Ο Ολυμπιονίκης του μήκους είναι υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του στίβου στον διαγωνισμό που «τρέχει» από την παγκόσμια ομοσπονδία. Μαζί με άλλους δέκα πρωταθλητές.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να  διαμορφωθεί με συμψηφισμό τριών διαφορετικών ψηφοφοριών. Του παγκόσμιου συμβουλίου στίβου και της παγκόσμιας οικογένειας στίβου, που θα ψηφίσουν μέσω e-mail. Παράλληλα, οι φίλαθλοι θα δείξουν την προτίμησή τους κάνοντας like στα social media.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πως ο Τεντόγλου είναι ένα από τα φαβορί και αυτό το έχει κατακτήσει με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις του τούτη τη χρονιά. Ακόμη καλύτερα, με όσα πετυχαίνει και σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, αυτός ο υπέροχος άλτης φρόντισε να… ενισχύσει τον ανταγωνισμό και ψήφισε

δύο… αντιπάλους: τον ινδό ακοντιστή Νεράι Τσόπρα (προηγείται μάλιστα στην προτίμηση του κοινού), αλλά και τον σφαιροβόλο, Ράιαν Κράουζερ. Είναι σύνηθες για τον Τεντόγλου να δημιουργεί «θέμα» με κάποιες δηλώσεις του. Ισως έχουν ανάλογο ενδιαφέρον με τα άλματά του! Υπερβολή; Κάθε άλλο. Το διαπιστώνεις από το πώς οι πάντες αναμένουν μια ατάκα του που πολλές φορές δεν την περιμένεις. Τώρα, ο κορυφαίος άλτης του κόσμου κάνει αίσθηση με τις προτιμήσεις του. Να σημειωθεί πως η ψηφοφορία ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και ακολούθως θα γίνει γνωστή η τελική πεντάδα. Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες θα ανακηρυχθούν τον Δεκέμβριο.

Είναι ξεκάθαρο πως ο έλληνας αθλητής συγκαταλέγεται στα φαβορί. Γιατί έχει να κυνηγά μόνο κορυφές!