Δοκιμασίες σε Κωνσταντινούπολη και Μιλάνο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, απόψε.

Στην Πόλη (20.15 – Novasports 5) ο Παναθηναϊκός παίζει κόντρα στη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη και του Γιώργου Παπαγιάννη αλλά με απόντα τον – καλοκαιρινό στόχο των Πράσινων – Τάιλερ Ντόρσεϊ που τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Εργκίν Αταμάν επιστρέφει για πρώτη φορά στην Τουρκία κόντρα στη μεγάλη αντίπαλό του όταν διεκδικούσαν τα πρωταθλήματα και αυτός ήταν στον πάγκο της Εφές Αναντολού.

Οι Πράσινοι ταξίδεψαν με τρίωρη καθυστέρηση λόγω λιποθυμίας μιας επιβάτιδας που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση. Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει κόντρα σε μια ομάδα με την οποία έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Λίγο αργότερα στο Μιλάνο (21:45, Novasports 4) ο Ολυμπιακός χωρίς τον Γκος παίζει με την Αρμάνι του παλαιότερα παίκτη τους Κάιλ Χάινς, ο οποίος σε αυτό το παιχνίδι θα καταγράψει την 393η συμμετοχή του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα αφήσει οριστικά πίσω του τον Παούλιους Γιανκούνας (σ.σ. έκλεισε την καριέρα του με 392 συμμετοχές) και θα γίνει έτσι ο παίκτης με τα περισσότερα ματς στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Στο ίδιο παιχνίδι θα τιμηθεί και ο Λουίτζι Ντατόμε ενώ ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του έναν βασικό του στόχο το καλοκαίρι, τον Νίκολα Μίροτιτς.

«Σίγουρα είμαστε λιγότερο φρέσκοι από την αντίπαλό μας, που είχε αγώνα το Σάββατο και δεν έπαιξε πιο πριν με τη Μακάμπι. Ομως έχουμε πάντα προσδοκίες και απαιτήσεις, όπου παίζουμε, για να κερδίσουμε το ματς, αλλά παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει χτιστεί για να πάει πολύ μακριά στη διοργάνωση. Εχει έναν πολύ έμπειρο και καλό προπονητή και πάντα παίζει με ξεχωριστή ενέργεια στο Forum.

Πρέπει να περάσει αυτό το διάστημα, γιατί ο Σίκμα θα παίξει, ο Γουίλιαμς-Γκος μάλλον όχι. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο, τον οποίο θα τον έχουμε στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή όμως προσπαθούμε να επιβιώσουμε στα περισσότερα παιχνίδια και στα αποτελέσματα» τόνισε ο κόουτς Μπαρτζώκας.

n Πρεμιέρα σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τα παιχνίδια των ισραηλινών ομάδων. Η ΑΕΚ υποδέχεται τη γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ (19.30 -COSMOTE SPORT4) και η γαλλική Λε Μαν το Περιστέρι (21.30 – COSMOTE SPORT5).

n Στο Γιούροκαπ γυναικών ο Ολυμπιακός υποδέχεται (18.30 – FIBA TV) τη λετονική Ρίγα.

n Το Λαύριο με πρώτο σκόρερ τον Καστανεδά (15π.) νίκησε στην έδρα του τον Κολοσσό Ρόδου 79-76 στον αγώνα που έκλεισε τη 2η αγωνιστική της Basket League και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα.