Εντυπωσιακή η Αγγλία, νίκησε με 3-1 την Ιταλία και έγινε η ένατη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Euro 2024. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη ρεβάνς των Τριών Λιονταριών για την ήττα τους στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Χάρι Κέιν, που πέτυχε δύο γκολ φτάνοντας τα 61 με τα Τρία Λιοντάρια. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1949 που νικούν την Ιταλία σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Επίσης συμπλήρωσαν 36 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια αήττητοι. Η Σκουάντρα Ατζούρα που ταλανίζεται από εξωαγωνιστικά προβλήματα θα πρέπει να αποφύγει την ήττα στο παιχνίδι της με την Ουκρανία για να μην μπει στην περιπέτεια των πλέι οφ από την οποία έχει δυσάρεστη εμπειρία στις δύο τελευταίες προκριματικές φάσεις του Μουντιάλ.

Δανία και Σλοβενία συνέχισαν να ισοβαθμούν καθώς προχώρησαν με νίκες επί Αγίου Μαρίνου (1-2) και Βόρειας Ιρλανδίας (0-1 με γκολ του «πράσινου» Τσέριν) αντίστοιχα. Η είδηση είναι ωστόσο ο Αγιος Μαρίνος που ξαναβρήκε δίχτυα ύστερα από δύο χρόνια και 17 παιχνίδια.  

Η Σερβία επικράτησε του Μαυροβουνίου με 3-1 και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση όπως και η Ουγγαρία (2-2 με τη Λιθουανία). Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Στέβαν Γιόβετιτς ισοφάρισε προσωρινά για το Μαυροβούνιο.