Για ακόμα μία διακοπή η… μισή ΑΕΚ σκόρπισε σχεδόν σε κάθε άκρη της γης καθώς η Ενωση είχε 13 διεθνείς ποδοσφαιριστές με τις υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων. Τα τελευταία δύο χρόνια οι Κιτρινόμαυροι έχουν συνηθίσει σε αυτό το… αναγκαίο κακό, με τα Σπάτα να αδειάζουν και τη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα να γίνεται δύσκολη αφού στην ουσία δεν μπορεί να γίνει κανονική προπόνηση. Από την άλλη, βέβαια, είναι τιμή για κάθε σύλλογο να έχει τόσους πολλούς διεθνείς και δείγμα ποιότητας του ρόστερ. Δεν πάει και πολύς καιρός που οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ στις εθνικές ομάδες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Από τους 13 παίκτες που είχε αυτή τη φορά η ΑΕΚ σε Εθνικές, μόλις δύο δεν έπαιξαν καθόλου. Ο Σιμάνσκι και ο Κάλενς. Ο πρώτος δεν έπαιξε δευτερόλεπτο με την Πολωνία κόντρα σε Νησιά Φερόε και Μολδαβία ενώ ο δεύτερος έμεινε εκτός από το ματς του Περού με τη Χιλή λόγω ενοχλήσεων, ενώ έμεινε στον πάγκο με την Αργεντινή. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στους Ελληνες, ο μόνος που δεν έπαιξε ήταν ο Γαλανόπουλος. Ρότα και Μάνταλος ήταν βασικοί με Ιρλανδία και Ολλανδία ενώ βασικός έπαιξε με τις Ελπίδες ο Χρυσόπουλος κόντρα στην Κροατία και έμεινε στον πάγκο με την Πορτογαλία.

Δύο ματς έπαιξε και ο Μουκουντί που πήρε 90λεπτα κόντρα σε Ρωσία και Σενεγάλη με τη φανέλα του Καμερούν, ενώ ο Βίντα δεν έπαιξε στο ματς της Κροατίας με την Τουρκία και έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με την Ουαλία. Χρόνο πήρε και ο Πινέδα στα δύο φιλικά του Μεξικού στις ΗΠΑ. Επαιξε για 62′ κόντρα στην Γκάνα και μπήκε στο 82′ με τη Γερμανία. Για αυτόν όπως και για τον Κάλενς, υπάρχει και ο παράγοντας των υπερατλαντικών ταξιδιών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπόνησή τους ανεξαρτήτως χρόνου συμμετοχής. Για 67′ έπαιξε στο ματς με την Ουγγαρία ο Γκατσίνοβιτς που τραυματίστηκε και δεν έπαιξε στο παιχνίδι της Σερβίας με το Μαυροβούνιο.

Ο Ζίνι έπαιξε βασικός στο φιλικό που έδωσε η Ανγκόλα με τη Μοζαμβίκη ενώ οι δύο Ιρανοί έπαιξαν δύο ματς. Ο Χατζισαφί ήταν βασικός με την Ιορδανία και στο 67′ μπήκε ο Μοχαμάντι ενώ με το Κατάρ ο δεύτερος ήταν βασικός, δίνοντας μάλιστα και δύο ασίστ, με τον Χατζισαφί να μπαίνει στη θέση του στο 84′.