Ούτε…

Και επίσημα νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Πίτερ Φρόιντφελντ. Ο ηλικίας 60 ετών Σουηδός που άθελά του έγινε κομμάτι μιας ακόμη ιστορίας για… αγρίους με την υπογραφή του Τάκη Μπαλτάκου αλλά και τις «πλάτες» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Θυμίζω, εδώ, το εξής: ούτε η UEFA ρωτήθηκε για να στείλει βιογραφικά υποψηφίων μετά την παραίτηση του Στιβ Μπένετ, όπως ζητούσε ομόφωνα η Super League (αλλά και η ίδια η λογική). Ούτε άλλος υποψήφιος εμφανίστηκε – έστω για τα μάτια του κόσμου – από την Ομοσπονδία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ούτε έγινε κάποια συζήτηση προκειμένου ο νέος αρχιδιαιτητής να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ούτε φαίνεται πως θα γλιτώσουμε από τον Σταύρο Μάνταλο και την… παρέα του. Εκτός αν κάποιος θέλει να μας πείσει ότι ο Φρόιντφελντ πριν αναλάβει φρόντισε να βρει τον διαιτητή του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός της Κυριακής!

Η εκτίμηση

Και μιας και αναφέρθηκα στο ντέρμπι; Οι περισσότεροι λέει ήδη «ποντάρουν» στον Γκλεν Νίμπεργκ, πρώτης κατηγορίας της UEFA, που πέρυσι τέτοια εποχή έπαιξε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το Ολυμπιακός – ΑΕΚ (0-0). Η εκτίμηση όμως δεν αφορά τόσο στο γεγονός ότι ο 35χρονος ρέφερι είναι συμπατριώτης του Φρόιντφελντ, όσο των καλών του φίλων στην Ελλάδα. Λεπτομέρειες; Προσεχώς. Αν φυσικά χρειαστεί…

Αμφίβολος με τους Γάλλους ο αρχηγός

Ο Τάσος Μπακασέτας αποχώρησε τραυματίας από το ματς της Εθνικής με την Ολλανδία και όπως φαίνεται θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έναν μήνα. Αυτό ανέφερε ο προπονητής της Τράμπζονσπορ, Αμπντουλάχ Αβτσί, που τόνισε πως ο αρχηγός της Εθνικής ξεκινάει θεραπεία και θα είναι εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες περίπου. Κάτι που σημαίνει πως είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς της Ελλάδας με τη Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 Νοεμβρίου αλλά και για το φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία νωρίτερα.

Εχει δίλημμα ο Ιβάν

Μπερνάρ ή Τζούρισιτς; Αυτό είναι ένα από τα διλήμματα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ντέρμπι της Κυριακής στο Γ. Καραϊσκάκης. Αλλά επειδή είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η επιλογή του, δεν αποκλείεται τελικά να τους χρησιμοποιήσει και τους δύο! Οπως έχει κάνει σε πολλά παιχνίδια έως τώρα. Βάζοντας τον Βραζιλιάνο αριστερά και τον Σέρβο στη φυσική του θέση, πίσω από τον επιθετικό. Και τώρα που είπα επιθετικό; Να και ένας ακόμα προβληματισμός. Ναι, ο Ιωαννίδης είναι σε αδιανόητη φόρμα και κανείς δεν μπορεί να βρει τον… τρόπο για να μείνει στον πάγκο στο ντέρμπι. Το δίλημμα έχει να κάνει με το ότι ο Σπόραρ έχει προσωπικότητα που ειδικά στα ντέρμπι χρειάζεται. Και μετράει αυτό στο γήπεδο. Και στους συμπαίκτες και προς τον αντίπαλο.

Η «έκρηξη» του Ντεσπόντοφ

Ανω – κάτω έχει γίνει η Εθνική Βουλγαρίας που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στα προκριματικά του Euro, με τον αρχηγό, Κίριλ Ντεσπόντοφ, να έχει βρεθεί στο στόχαστρο. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ δέχεται σφοδρή κριτική από τα media και σε διάλογο που άνοιξε με ρεπόρτερ, είπε μεταξύ άλλων εκνευρισμένος: «Αν θεωρείς ότι φταίω, να παραιτηθώ από αρχηγός». Η κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, όπως μαθαίνω, είναι η χειρότερη τα τελευταία χρόνια, με τον Ντεσπόντοφ να τονίζει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με νίκες. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό με τις συνθήκες που υπάρχουν στη Βουλγαρία;

Δημοφιλής ο Μπάρκας

Ο Βασίλης Μπάρκας βρίσκεται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που «κοσμούν» την κεντρική είσοδο του γηπέδου της Ουτρέχτης. Ο έλληνας τερματοφύλακας είναι από τους πιο δημοφιλείς παίκτες του συλλόγου, που τον επέλεξε ως έναν από τους πέντε που οι φιγούρες τους θα δεσπόζουν στην είσοδο του γηπέδου. Την περασμένη σεζόν ο Μπάρκας κράτησε δέκα φορές ανέπαφη την εστία του και είχε αναδειχθεί από τους οπαδούς της Ουτρέχτης ως ένας από τους τρεις κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

Εχει παράπονα

«Συμπληρώθηκε ένας κύκλος με τη φιλοξενία επτά διεθνών διοργανώσεων. Μέσα από αυτές, ισχυροποιήθηκε διεθνώς η θέση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Είναι πολλαπλά τα οφέλη/κέρδη από τη διοργάνωση του αγώνα κολύμβησης World Cup για όλους».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος μίλησε με αφορμή τη διεξαγωγή μια ακόμα μεγάλης διοργάνωσης, αυτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης του ΟΑΚΑ, αποκαλύπτοντας ότι η ΚΟΕ υποχρεώθηκε να καλύψει το συνολικό κόστος ύψους 33.770,16 ευρώ της τηλεοπτικής κάλυψης από την ΕΡΤ την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική. Αντίθετα, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μη κάλυψη του πρωταθλήματος πόλο της Α1.

Αφησαν πίσω έναν σκόπελο…

Ο Ρονάλντο Γκιάρο είδε μία ακόμα αίτησή του κατά της ΠΑΕ Αρης να απορρίπτεται από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Τον Οκτώβριο του 2022 το Διαιτητικό Δικαστήριο της ελληνικής Ομοσπονδίας απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Βραζιλιάνος κατά της ΠΑΕ. Ο Γκιάρο επανήλθε με νέο αίτημα το οποίο απορρίφθηκε ξανά, όπως επικοινώνησε επίσημα μέσω των αποφάσεών του το Διαιτητικό Δικαστήριο. Ενας βραχνάς λιγότερος λοιπόν για τους Κίτρινους.

Τα αδέλφια σε δρόμο επιτυχιών

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει στα γήπεδα του τένις τη δική του ιστορία, μέρος της οποίας έρχεται πλέον να γίνει και ο αγαπημένος του αδελφός, Πέτρος. Στην Αμβέρσα τα δύο αδέλφια κατάφεραν για πρώτη φορά να κερδίσουν δύο αγώνες σερί και, επίσης για πρώτη φορά, να προκριθούν στον ημιτελικό ενός τουρνουά της ΑΤΡ. Νίκησαν χθες τον Ολλανδό Μίντελκουπ (νο 39 στα διπλά) και τον Γερμανό Μίες (νο 35 στα διπλά) με 2-0 σετ και βρίσκονται πλέον έναν αγώνα μακριά από τον πρώτο τους τελικό και δύο από το πρώτο τους τρόπαιο. Οι αδελφοί Τσιτσιπά πήραν το πρώτο σετ ύστερα από μεγάλη μάχη με 7-5, όμως στο δεύτερο επικράτησαν καθαρά (6-3).