Η κατάρα των γηπέδων

Πρώτα ήταν το Καυτανζόγλειο, μετά το ΟΑΚΑ και τώρα το Δημοτικό γήπεδο Σερρών. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ακόμη ένα γήπεδο βγαίνει off λόγω εγκατάλειψης ή κακής συντήρησης, αν προτιμά κάποιος, που οδήγησε σε ακαταλληλότητα. Συγκεκριμένα, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα, αποφασίστηκε να κλείσει επ’ αόριστον το γήπεδο του Πανσερραϊκού, αφού μετά τη σχετική μελέτη που έγινε, διαπιστώθηκε πως υπάρχει ζήτημα στατικής επάρκειας στις κερκίδες του (στην ανατολική και στο στέγαστρο). Οπως έμαθα, το πρόβλημα διογκώνεται επειδή κοντά του υπάρχει σχολικό συγκρότημα, με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Αλέξανδρο Χατζηδημητρίου, να παραδέχεται πως «κινδυνεύουν τα παιδάκια που είναι δίπλα στο γήπεδο». Ολα αυτά μόλις δύο μέρες πριν από το αυριανό παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τον Αρη για την 8η αγωνιστική της Super League κι ενώ ήδη εφέτος έχουν φιλοξενηθεί δύο αγώνες σε αυτό το γήπεδο.

Αλλαξε η έδρα

Συνεχίζω με το θέμα που προέκυψε: εύκολα καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Πανσερραϊκός έμεινε ξαφνικά χωρίς έδρα. Μία λύση που εξετάστηκε για το ματς με τον Αρη ήταν η Τούμπα, αλλά απορρίφθηκε καθώς την επομένη ο ΠΑΟΚ παίζει εκεί με τον Ατρόμητο και μία άλλη ήταν αυτή των «Ζωσιμάδων», η οποία επίσης δεν προχώρησε καθώς το γήπεδο δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα λόγω επισποράς που έχει γίνει πρόσφατα.  Στο τραπέζι έπεσε και το Πανθεσσαλικό ή ακόμα και η αναβολή, ωστόσο αυτό που αποφασίστηκε τελικά και ανακοινώθηκε από τη Λίγκα, ήταν το ματς να γίνει κανονικά αλλά σε αντίστροφη έδρα και έτσι ο Αρης θα υποδεχτεί τον Πανσερραϊκό στο «Κλ. Βικελίδης».

Διαιτησία

Εκτός από τον ορισμό – πρόκληση του Φάμπιο Μαρέσκα στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε στο ματς του Αστέρα Τρίπολης με την ΑΕΚ και ο Πουλικίδης στο ΠΑΟΚ – Ατρόμητος. Ο Γκάμαρης θα είναι στο Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παπαπέτρου στο Παναιτωλικός – Βόλος, ο Περράκης στο Αρης – Πανσερραϊκός και ο Βεργέτης στο Κηφισιά – ΟΦΗ.

Ατυχος ο Σιαμπάνης

Τραυματισμός σοβαρός για τον Μάριο Σιαμπάνη. Ο τερματοφύλακας του Βόλου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και όπως έδειξαν οι εξετάσεις, υπέστη ρήξη χιαστού. Ετσι, ο ηλικίας 25 ετών γκολκίπερ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αυτό συνεπάγεται πως θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Σε ελεύθερη πτώση ο Κύργιος

Εκτός παγκόσμιας κατάταξης τέθηκε ο Νικ Κύργιος, κάτι παραπάνω από ένα χρόνο μετά τη συμμετοχή του στον τελικό του Γουίμπλεντον. Ο αυστραλός τενίστας μετείχε μόνο σε έναν αγώνα εφέτος, στη Στουτγάρδη, ενώ αυτή την εβδομάδα έχασε και τους τελευταίους βαθμούς που είχε από το 2022, με αποτέλεσμα να βγει εκτός του ranking της ΑΤΡ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί εφεξής να παίρνει μέρος σε τουρνουά, εκτός από κάποια στα οποία προβλέπεται η συμμετοχή όσων έχουν απουσίες λόγω τραυματισμών. Μπορεί επίσης να αιτείται wild card. Το θέμα όμως είναι αν πράγματι θέλει να παίξει επαγγελματικό τένις ξανά…

Aυτό κι αν είναι τρέλα!

Ενας φίλαθλος της Μπόκα Τζούνιορς έχει γίνει viral στη Λατινική Αμερική τις τελευταίες ημέρες λόγω ενός τολμηρού  εγχειρήματός του. Μεταβαίνει με τα πόδια από την Αργεντινή μέχρι το Ρίο ντε Ζανέιρο ο Λεάντρο Φορτουνάτο, με σκοπό να παρακολουθήσει διά ζώσης  τον τελικό του Copa Libertadores. Δηλαδή, υπολογίζεται να διανύσει περίπου 2.685 χιλιόμετρα και θα διασχίσει όλη την Ουρουγουάη! Οπως διαπίστωσα, η διάρκεια του ταξιδιού εκτιμάται ότι θα είναι 22 ημέρες και ήδη βρίσκεται περίπου στα μισά. Ο τελικός θα διεξαχθεί το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου, με την Μπόκα να αντιμετωπίζει την Φλουμινένσε. Ο Φορτουνάτο αντιμετωπίζει είτε ζέστη και υγρασία είτε βροχές, ενώ έχει και… εσωτερική γκρίνια! Οπως ανέφερε στα social του, τόσο η σύζυγος όσο και η κόρη του τον μπλόκαραν και χαρακτηριστικά «ανέβασε» τα εξής: «Η σύζυγός μου με μπλόκαρε από το Instagram, το Facebook και το WhatsApp. Θα φτάσω στο Ρίο και μετά θα δω τι θα κάνω με τη ζωή μου».

Ο ΠΣΑΠΠ και ο αγώνας του Διονύση

Σε ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προχώρησε ο ΠΣΑΠΠ. Ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών θα σταθεί αρωγός στον μικρό Διονύση, που διαγνώστηκε με καρκίνο στο μάτι. Το ηλικίας 4,5 ετών αγοράκι θα πρέπει να ταξιδέψει στη Γερμανία, προκείμενου να υποβληθεί στο απαραίτητο χειρουργείο, μια επέμβαση με πολύ μεγάλο κόστος. Ετσι, ο ΠΣΑΠΠ γνωστοποίησε πως θα προσφέρει 100 ευρώ για κάθε γκολ που θα επιτευχθεί στην όγδοη και  την ένατη αγωνιστική της Stoiximan Super League!

Με το δεξί ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του και στο απλό του τουρνουά της Αμβέρσας. Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο σετ, κατάφερε να νικήσει τον Ολλανδό Φαν ντε Ζάντσουλπ (νο 67) με 2-0 και να προκριθεί στα προημιτελικά. Ο έλληνας πρωταθλητής επικράτησε μετά από μεγάλη μάχη στο πρώτο σετ με 7-5, το δεύτερο ωστόσο το πήρε πιο εύκολα με 6-3.

Επιστροφή στην Αμερική

Μπορεί να μην έχει κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό νόημα αφού ο Φερστάπεν έχει «κλειδώσει» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος – όμως οι 20 πιλότοι επιστρέφουν στους αγώνες και στην πίστα των ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιηθεί ο 18ος αγώνας της σεζόν. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο πρώτος από τους τρεις συνεχόμενους αγώνες που θα γίνουν στις ΗΠΑ (22 Οκτωβρίου), στο Μεξικό (29 Οκτωβρίου) και στη Βραζιλία (5 Νοεμβρίου). Σημειώνω πως πρόκειται για τον 75ο αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Οστιν πολυνίκης είναι ο Λιούις Χάμιλτον με πέντε νίκες.