Στην τελική φάση οδεύει ο διαγωνισμός για την πώληση της αλυσίδας Κωτσόβολος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ot.gr, ένας εκ των διεκδικητών, και αυτός είναι ο όμιλος της ΔΕΗ, μπαίνει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη βρετανική Currys. Πηγές του ot.gr αναφέρουν ότι η ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία πέτυχε να φέρει του Βρετανούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση της Κωτσόβολος, στρατηγική που ξεδίπλωνε από την αρχή της συμμετοχής της στην κούρσα διεκδίκησης.

Υποχώρηση τζίρου στη βιομηχανία

Σε φάση πτώσης φαίνεται ότι βρίσκεται η εγχώρια βιομηχανία, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην τελευταία ειδική ανάλυση του ΙΟΒΕ. Οπως προκύπτει, στο σύνολο των δραστηριοτήτων σημειώθηκε υποχώρηση τζίρου 1,8% το δεύτερο τρίμηνο 2023 έναντι αύξησης 38,8% ένα έτος πριν. Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία προκύπτει ενίσχυση του κύκλου εργασιών το β’ τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με ένα έτος πριν για εκπαίδευση, 33,2% από άνοδο 21% πέρυσι. Σημαντική άνοδος υπάρχει και για τέχνες και διασκέδαση, κατά 25,7% από 32,6% το β’ τρίμηνο του 2022.

7 τρισ. δολ. για πράσινη ενέργεια

Ο κόσμος θα χρειαστεί 7 τρισ. δολάρια για να διασφαλίσει ότι υπάρχει επαρκής εφοδιασμός φυσικού αερίου έως το 2050, με βάση τη στροφή προς καθαρότερες πηγές ενέργειας. Αυτό εκτιμά το Ινστιτούτο Ενεργειακής Οικονομίας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το οποίο το προβλεπόμενο κόστος αφορά επενδύσεις που θα απαιτηθούν για την κατασκευή νέων μονάδων εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, την ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Οι μαθητές γνωρίζουν τη στατιστική

Ενα ταξίδι στον κόσμο της στατιστικής θα ζήσουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θα δηλώσουν συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική, τον οποίο διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά η ΕΛΣΤΑΤ. Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στη γνωριμία των μαθητών με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης και τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών. Παράλληλα δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν την ικανότητα ανάγνωσης, κατανόησης, αξιοποίησης και επικοινωνίας των δεδομένων απέναντι στη συνεχώς αυξανόμενη παραπληροφόρηση, η οποία οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 15 Ιανουαρίου 2024.