Στην Μπάγερν η κατάσταση φαίνεται περισσότερο πολύπλοκη. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Ντάνιελ Πέρετς είναι Ισραηλινός και οι θέσεις του είναι φυσικά υπέρ της χώρας του. Την ίδια στιγμή ο συμπαίκτης του αμυντικός Νουσαΐρ Μαζραουί που γεννήθηκε στην Ολλανδία από μαροκινής καταγωγής γονείς και εκπροσωπεί τα χρώματα της αραβικής χώρας, διαδίδει φιλοπαλαιστινιακά μηνύματα. Η Μπάγερν του τράβηξε το αφτί όπως και πολλοί πολιτικοί που ζήτησαν την απέλαση του Μαροκινού ο οποίος τελικά απολογήθηκε, αλλά ο Πέρετς δεν θέλει πια να του μιλά. Οι εστίες είναι πολλές και αναζωπυρώνονται συνεχώς. Η σύζυγος του γάλλου επιθετικού Κίνγκλεϊ Κομάν μοιράστηκε story που αναφέρει: «Το Ισραήλ ετοιμάζει το επόμενο βήμα του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Είναι μεγαλύτερο από τη Νάγκμπα του 1948».  

Η Γερμανία έχει πάρει σαφή θέση υπέρ του Ισραήλ, αλλά για τους ποδοσφαιριστές δεν έχει καμία σημασία. Ο Ολλανδός Ανουάρ Ελ Γκαζί της Μάιντς προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις όχι τόσο για τη φιλοπαλαιστινιακή θέση του όσο για ένα συγκεκριμένο μήνυμα που έλεγε τα εξής: «Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη». Εννοώντας φυσικά ότι η Παλαιστίνη θα εκτείνεται από τη δυτική όχθη του Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο και δεν θα υπάρχει το Ισραήλ. Οπως συνέβη με όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, το post διαγράφηκε, αλλά η ζημιά για τη Μάιντς είχε γίνει.

Ο γερμανικός σύλλογος τον έθεσε στο περιθώριο έναν μήνα μετά την απόκτησή του αναφέροντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Η Μάιντς σέβεται τις διαφορετικές απόψεις για την περίπλοκη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο ο σύλλογος αποστασιοποιείται από το περιεχόμενο της ανάρτησης καθώς δεν συμβαδίζει με τις αξίες του συλλόγου μας». Το επόμενο στάδιο θα είναι η λύση του συμβολαίου του παίκτη.

Αποδυτήρια – βόμβες

Σε δυσχερή θέση έχουν περιέλθει πολλοί ισραηλινοί λεγεωνάριοι, όπως ο Ελι Ντέσα. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας του Ισραήλ αγωνίζεται στη Ρωσία (Ντιναμό Μόσχας) της οποίας ο ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ταχθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων. Ωστόσο ο Ντέσα δεν σταματά να ανεβάζει μηνύματα και βίντεο υποστήριξης του Ισραήλ.

Στην Ουκρανία ο Τύπος κάνει λόγο για «ρήξη στα αποδυτήρια της Σαχτάρ», λόγω της συνύπαρξης του ισραηλινού αμυντικού Σταβ Λέμκιν και του ακραίου Χουσράφ Τοΐροβ από το Τατζικιστάν που έχουν διαφορετικές απόψεις για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Σαββατοκύριακο επιστρέφουν οι αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι άγνωστο πώς θα συμπεριφερθούν οι σύλλογοι και οι οπαδοί. Η μοναδική ομάδα που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ είναι η Κρίσταλ Πάλας μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Ακόμα και η Τότεναμ με τη μεγάλη εβραϊκή κοινότητα αρνείται πως το παρόν να επιλέξει πλευρά. Το κάνει γι’ αυτήν ο ισραηλινός λεγεωνάριος Μανόρ Σόλομον που ανεβάζει συνεχώς βίντεο υπέρ της χώρας του.