Αμέσως μετά το φινάλε του τελικού Κυπέλου με τον ΠΑΟΚ αλλά και σε δηλώσεις του τις επόμενες μέρες ο Νόρντιν Aμραμπατ είχε ουσιαστικά ρίξει αυλαία στην παρουσία του στην ΑΕΚ. Ο έμπειρος άσος θεωρούσε πως είχε φτάσει η ώρα για την επιστροφή στην Ολλανδία ώστε να κλείσει την καριέρα του δίπλα στην οικογένειά του. Ο χρόνος περνούσε, η 30η Ιουνίου παρήλθε και το συμβόλαιό του με την Eνωση έληξε, αλλά οι Κιτρινόμαυροι ουδέποτε τον αποχαιρέτησαν. Ωσπου μερικές μέρες αργότερα έγινε η μεγάλη ανατροπή και ο Aμραμπατ συμφώνησε να συνεχίσει στην ΑΕΚ για τρίτη σεζόν και για δεύτερη υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα.

Προφανώς ο Aμραμπατ δεν βρήκε στην Ολλανδία αυτό που περίμενε σε οικονομικό επίπεδο και έτσι στράφηκε ξανά στη λύση της ΑΕΚ. Πολύ πιθανόν όμως σήμερα να μην ανήκε στο κιτρινόμαυρο ρόστερ αν δεν είχε προκύψει ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Πάολο Φερνάντες. Αυτή η πολύ μεγάλη ατυχία με τον τραυματισμό του Ισπανού άλλαξε τα σχέδια των ανθρώπων της ΑΕΚ και ο Αλμέιδα, που δεδομένα τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Αμραμπατ, εισηγήθηκε την παραμονή του ώστε να έχει μία σίγουρη και καλή λύση για το δεξί άκρο της επίθεσης. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα;

Ο Aμραμπατ, που βαδίζει στα 37 του χρόνια, πραγματοποιεί ίσως καλύτερη σεζόν ακόμη και από την περσινή του με την ΑΕΚ. Καταρχάς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι βλέποντάς τον να αγωνίζεται καταλαβαίνει πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι 36 στα 37.

Το παιχνίδι που έκανε κόντρα στον Aγιαξ μάλιστα ήταν πιθανότατα ένα από τα καλύτερα στο διάστημα που βρίσκεται στην ΑΕΚ, βάζοντάς τα με τα νέα παιδιά του Aίαντα για 90 λεπτά, χωρίς να χάσει σχεδόν καμία μονομαχία. Με αντοχές… 25άρη και πάθος που δεν συναντάς συχνά, ειδικά σε αυτή την ηλικία, ο Αμραμπατ δικαιώνει όλο και περισσότερο την επιλογή της ΑΕΚ να τον διατηρήσει τελικά στο ρόστερ της το περασμένο καλοκαίρι.

Στο πρωτάθλημα έχει δώσει λύσεις δύο φορές φέτος με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι στα ματς με Βόλο και Ατρόμητο ενώ καθοριστική είναι η συμβολή του και στα δύο ματς του Europa League.

Από το δικό του πόδι ξεκινάει το τρίτο γκολ της ΑΕΚ στο Μπράιτον, ενώ από δική του ασίστ ισοφαρίζει ο Βίντα με την κεφαλιά κόντρα στον Αγιαξ. Πέρα από τα νούμερα η προσφορά του Αμραμπατ είναι πολύ μεγάλη και σε άλλους τομείς, καθώς αποτελεί μία σπουδαία προσωπικότητα εντός των αποδυτηρίων που αποτελεί παράδειγμα και για τους νεαρότερους.

Προσωπικότητα βέβαια που βγάζει εντός αγωνιστικού χώρου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παρά την ηλικία του και τις υψηλές απαιτήσεις του τρόπου παιχνιδιού της ΑΕΚ επί Αλμέιδα, ο Ολλανδομαροκινός δεν έχει βγάλει μυϊκά προβλήματα από πέρσι, επιβεβαιώνοντας το πόσο γερό σκαρί είναι. Για όλα αυτά, δεν θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη αν το καλοκαίρι η Ενωση θελήσει να τον κρατήσει για ακόμη έναν χρόνο στις τάξεις της, εφόσον βέβαια το επιθυμεί και ο ίδιος.