Η άφιξη του Ντάμιαν Λίλαρντ στο Μιλγουόκι γέννησε την ανάγκη για αναπροσαρμογή του τρόπου παιχνιδιού στην επίθεση των Μπακς, καθώς δεν υπάρχει πια μόνον ένας πόλος (Γιάννης), αλλά δύο. Την ευθύνη αυτή ανέλαβε ο βοηθός του κόουτς Αντριου Γκρίφιν, Τέρι Στοτς, που υπήρξε παλιότερα προπονητής του Λίλαρντ στους Μπλέιζερς. Αυτός σχεδίασε τα καινούργια επιθετικά συστήματα, πάνω στα οποία δουλεύει πάρα πολύ και με… ιδιαίτερα, όπως λένε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Το βλέμμα στην Ισπανία

Αραβες, Ισραηλινοί, Μεξικανοί, Κινέζοι, γκρουπ από τη Σιγκαπούρη και Αμερικανοί έχουν αρχίσει να ξοδεύουν μέρος των περιουσιών τους για να επενδύσουν στη LaLiga. Επτά σύλλογοι της ισπανικής Primera βρίσκονται στα χέρια funds και μεγάλων ξένων επιχειρηματιών που έχουν γίνει οι πλειοψηφικοί μέτοχοι τους. Οχι άδικα ο ισπανικός αθλητισμός είναι ελκυστικός για ξένους επενδυτές που διέθεσαν 2.17 δισ. ευρώ πέρυσι για τις ομάδες του και όλα δείχνουν ότι η ίδια τάση θα συνεχιστεί και εφέτος. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 έχουν επενδυθεί 15 εκατομμύρια ευρώ σε ισπανικούς αθλητικούς συλλόγους, με βασική πρωταγωνίστρια τη Μαγιόρκα. Ο σύλλογος των Βαλεαρίδων βρίσκεται στα χέρια της ACQ Legacy Partners, μιας αμερικανικής εταιρείας για την οποία πολύ λίγα είναι γνωστά και έχει αυξήσει το κεφάλαιό της κατά 14,7 εκατομμύρια. Ωστόσο, η Μαγιόρκα δεν υπήρξε πρωτοπόρος. Η Βαλένθια ήταν ένας από τους πρώτους συλλόγους που πέρασαν σε ξένα χέρια. Το 2014, ο επιχειρηματίας Πίτερ Λιμ ξόδεψε 100 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το 70% των μετοχών και τώρα, εννέα χρόνια αργότερα, ο εκ Σιγκαπούρης μεγιστάνας ελέγχει το 90,5% του συλλόγου μέσω της εταιρείας του Meriton Holdings Limited. Το 2016, η οικογένεια Πότζο πούλησε τις μετοχές της στη Γρανάδα και από τότε ο σύλλογος ανήκει στον κινέζο επιχειρηματία Γουάνγκ Λιζάνγκ.

Κοντά στο φινάλε

μιας καριέρας

Ο Ροντρίγκο Μολέδο, που για δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό (2016-18),  παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης από τον περασμένο Μάιo όταν είχε βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη ουσία οσταρίνη. Ο 35χρονος άσος της Ιντερνασιονάλ προπονείται ατομικά εδώ και πέντε μήνες, περιμένοντας την ανακοίνωση της ποινής του η οποία μπορεί να φτάνει ακόμη και τα τέσσερα χρόνια. Αν συμβεί αυτό, ασφαλώς θα σημάνει ουσιαστικά και το τέλος της καριέρας του έμπειρου αμυντικού. Η απόφαση για τον Μολέδο, ο οποίος υποστηρίζει πως το δεύτερο δείγμα της εξέτασης θα είναι αρνητικό, αναμένεται προς τα τέλη του μήνα σύμφωνα με όσα είδα ότι αναφέρουν στη Βραζιλία.

Στο Παλαιό Φάληρο έστειλαν μήνυμα

Συνέβη τις προάλλες και το καταθέτω: ο αθλητικός σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Ατλας» σε συνεργασία με βετεράνους μπασκετμπολίστες και τον  Δήμο Παλαιού Φαλήρου, διοργάνωσαν στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν» έναν  φιλανθρωπικό – επετειακό αγώνα μπάσκετ. Συμμετείχαν έλληνες παραολυμπιονίκες με αμαξίδια και ο στόχος ήταν η αποστολή μηνύματος κοινωνικού περιεχομένου στο ευρύτερο περιβάλλον για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως μου είπαν, διεθνείς παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές (μεταξύ άλλων οι Διαμαντίδης, Ντικούδης, Τσαρτσαρής) έπαιξαν με τους αθλητές ΑΜΕΑ και κέρδισαν το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου.

Ηρθε το πλήρωμα

του χρόνου

Τον παγκόσμιο τίτλο που του έλειπε όταν ήταν στην κατηγορία των ανδρών, κατέκτησε ως βετεράνος ο Γιάννης Καργιωτάκης!

Ο έμπειρος παλαιστής μας πρόσφατα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων Grappling (πάλη υποταγής) στην κατηγορία Νο Gi που διεξήχθη με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στο Λουτράκι.

Στην κατηγορία των 130κ. για τους βετεράνους έως 40 ετών ο έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες παλαιότερα, ήταν εντυπωσιακός και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας 6-0 του Αμερικανού Αντονι Οκόλι, ενώ είχε νικήσει στον όμιλο 10-0 τον Ιρανό Καρίμ Νεζαντπορχοσέιν.

Συνολικά η ελληνική αποστολή σε αυτή την κατηγορία κατέκτησε πέντε μετάλλια. Δύο χρυσά  με τους Γιάννη Καργιωτάκη και Σάββα Καρυπίδη, δύο ασημένια με τους Γιώργο Κελασίδη και Δημήτρη Ζαφειράτο και ένα χάλκινο με τον Δημήτρη Μπεχλιούλη.