Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία κύλησε το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης βετεράνων στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι.

Η Ελλάδα εκτός από τα πολλά μετάλλια των αθλητών και των αθλητριών της, πήρε για μια ακόμα φορά τα εύσημα για μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση που σε συνδυασμό με αυτή που προηγήθηκε (του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Grappling) έφερε πάνω από 1.000 αθλητές και αθλήτριες στη χώρα μας.

Μόνο το Σάββατο η χώρα μας κατέκτησε 4 μετάλλια σε δύο ηλικιακές κατηγορίες στην ελληνορωμαϊκή. Δύο χρυσά από τους Εμζάριο Μπεντινίδη (88κ. Γ’ κατηγορία) και Ηλία Μπούκη (70κ., Δ’ κατηγορία), ένα ασημένιο με τον Βασίλη Μπατάλα (88κ. Γ’ κατηγορία) και ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Χρήστο Τορτοπίδη (88κ. Γ’ κατηγορία).

Με ξεχωριστή στιγμή την κατηγορία των 88κ. στους Βετεράνους Γ’ (έως 50 ετών) όπου η ελληνική πάλη ουσιαστικά θριάμβευσε με τριπλή παρουσία στο βάθρο των νικητών. Ο τελικός εξελίχθηκε σε ελληνική υπόθεση, καθώς ο Εζμάριος Μπεντινίδης και ο Βασίλης Μπατάλας πάλεψαν για το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Χρήστος Τορτοπίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο.