Σε μαγνήτη των χορηγών έχει μετατραπεί το NBA. Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο αύξησε κατά 1,3% τα έσοδα του από τις χορηγίες, την περασμένη σεζόν, φτάνοντας τα 1,66 δισ. δολάρια. Ο τομέας των κρυπτονομισμάτων είχε την τιμητική του, καθώς επένδυσε 130 εκατ. δολάρια σε μία χρονιά (2022/23), ενώ οι χρηματοοικονομικές εταιρείες είχαν τη μεγαλύτερη παρουσία στις εμφανίσεις των ομάδων  (41,7%).

75 δισ. δολάρια σκοπεύει θα εισπράξει το NBA από την πώληση των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος στο εξωτερικό, τριπλασιάζοντας τα έσοδά του από τον συγκεκριμένο τομέα, που σήμερα είναι 24 δισ. δολάρια που αντιστοιχούν σε 2,6 δισ. δολάρια ανά σεζόν.

432.000.000 $ είναι το συνολικό ποσό που έχει λάβει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς από τα συμβόλαιά του με τις ομάδες του NBA που έχει αγωνιστεί. Για εννέα συνεχόμενες σεζόν ο άσος των Λέικερς είναι ο καλύτερα αμειβόμενος καλαθοσφαιριστής με 117,6 εκατ. δολάρια, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Τέταρτος στη σχετική λίστα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 85,6 εκατ. δολάρια.

2.358 ντρίμπλες έχει ολοκληρώσει ο Λιονέλ Μέσι από τη σεζόν 2006/07 μέχρι σήμερα και φυσικά βρίσκεται πρώτος στη σχετική λίστα για το συγκεκριμένο διάστημα. Ο δεύτερος Εντεν Αζάρ είχε 1.285 ντρίμπλες ενώ ο Ρονάλντο βρίσκεται στην έκτη θέση με 937.

162 γκολ με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε ο Αντουάν Γκριεζμάν και υπολείπεται μόλις δέκα από τον ρέκορντμαν Λουίς Αραγονιές.

323 νίκες σε 449 παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα έχει πανηγυρίσει ο Τόμας Μίλερ με τη φανέλα της Μπάγερν. Πρόκειται για ρεκόρ στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

20 και πλέον δημοσιογράφοι και bloggers έχουν μπει στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα λόγω των δυσφημιστικών άρθρων τους εναντίον του κλαμπ, για την υπόθεση Νεγρέιρα.

18 παιχνίδια χωρίς νίκη απέναντι στο big 6 της Πρέμιερ Λιγκ έχει συμπληρώσει η Τσέλσι από τον Ιανουάριο του 2022. Με αντίπαλο την Αρσεναλ μετρά τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα δύο τελευταία χρόνια.

14 γκολ στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα έχει πετύχει ο επιθετικός της Στουτγκάρδης, Γκιρασί. Πρόκειται για νέο ρεκόρ. Στον 21ο αιώνα μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε καλύτερο ξεκίνημα στο big 5 – 15 γκολ σε οκτώ αγωνιστικές.

12ος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Μο Σαλάχ. Με τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον της Εβερτον έφτασε τα 146 και ο επόμενος στόχος είναι τα 149 του Λες Φέρντιναντ.

26.800.000€ θα εισπράξει φέτος ο Φρένκι ντε Γιονγκ από την Μπαρτσελόνα. Απ’ αυτά τα χρήματα τα 18 εκατ. είναι «φιξαρισμένα» και τα υπόλοιπα αντιπροσωπεύουν μπόνους.

122 τραυματισμοί παικτών είχε η Λα Λίγκα την περίοδο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. Οι 80 συνέβησαν τον Σεπτέμβριο και οι υπόλοιποι τον Οκτώβριο. Η Σεβίλλη είχε τους περισσότερους, δέκα, και ακολούθησαν με εννέα οι Ατλέτικο, Βιγιαρεάλ, Τζιρόνα και Αλμερία.

45.000.000 € είναι η αξία των πιο ακριβών τερματοφυλάκων, σύμφωνα με το transfermarkt. Αφορά τους Κόστα (Πόρτο), Ντοναρούμα (Παρί), Μεϊνιάν (Μίλαν) και Κουρτουά (Ρεάλ).