Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα κριθεί η τύχη του χθεσινού ντέρμπι που διακόπηκε οριστικά στις 23.00 το βράδυ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε. Δηλαδή δυόμισι ώρες και βάλε από τη στιγμή τη προσωρινής διακοπής του αγώνα μετά το γκολ του Καμαρά (48′) και την πτώση στο έδαφος του Χουάνκαρ, ο οποίος είπε ότι ζαλιζόταν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια.

Ο γιατρός του αγώνα Χρήστος Γώγος ανέφερε ότι ο παίκτης είναι καλά και μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει λόγο πως άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση και να τη ζητάει γραπτώς για να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Ακριβώς μετά το γκολ του Μαντί Καμαρά που έκανε το 1-1 στο ντέρμπι, ο Χουάνκαρ βρέθηκε στο έδαφος με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ισχυρίζονται ότι αυτό συνέβη από πτώση κροτίδας.

Αμέσως τρέχουν όλοι πάνω από τον παίκτη του Παναθηναϊκού όχι μόνο οι συμπαίκτες του αλλά και οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης που έσπευσε άμεσα να είναι δίπλα στον παίκτη για να δει τι έχει συμβεί. Και μάλιστα αμέσως μετά είχε και μια κουβέντα με τους παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν μείνει όλοι στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από μισή ώρα περίπου οι παίκτες των Ερυθρολεύκων πάνε και αυτοί στα αποδυτήρια.

Εκεί, ο ιταλός ρέφερι του αγώνα Φάμπιο Μαρέσκα λέει πως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή του (προφανώς και μετά από συνεννόηση με τον VAR μήπως και έχει δει εικόνα από τον τραυματισμό του παίκτη του Παναθηναϊκού) και πως το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί.

Μαζί του είναι και οι γιατροί των δύο ομάδων όπως και αυτός του αγώνα που έκρινε ότι μετά από μια ώρα διακοπής ο παίκτης του Παναθηναϊκού είχε ικανοποιητική εικόνα. Απλά επειδή – όπως είπε – δεν μπορούσε να κάνει κλινικές εξετάσεις στον παίκτη, δεν προχώρησε περαιτέρω. Σε αυτό που είναι κατηγορηματικός ο γιατρός του αγώνα είναι ότι δεν χτυπήθηκε ο παίκτης του Παναθηναϊκού από κάποιο αντικείμενο, κροτίδα ή οτιδήποτε άλλο.

Το γήπεδο αδειάζει

Εχει περάσει αρκετή ώρα αλλά μόνο οι παίκτες του Ολυμπιακού βγαίνουν για ζέσταμα και δεν ακολουθούν οι παίκτες του Παναθηναϊκού καθώς μένουν στα αποδυτήρια και μαζί τους είναι και ο Χουάνκαρ. Ο κόσμος που έχει μείνει στο γήπεδο αποθεώνει τους παίκτες του Ολυμπιακού που εισέρχονται και αρχίζει να φωνάζει συνθήματα υπέρ της ομάδας του.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούν και πάλι ενώ σιγά σιγά και το γήπεδο αρχίζει να αδειάζει με εξαίρεση τη Θύρα 7 που έχει τις λιγότερες απώλειες.

Κάποια στιγμή μπαίνουν και πάλι κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού και αποθεώνεται ο Πασχαλάκης ιδιαίτερα τη στιγμή που ευστοχεί σε πέναλτι απέναντι σε δύο τερματοφύλακες, τον Γιόβετιτς και τον Αλεξανδρόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός επιμένει να ζητά γραπτώς τη γνωμάτευση του γιατρού. Η ώρα έχει πάει 23.00 και ο Φορτούνης βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και κάνει με τα χέρια του την κίνηση «τέλος» ώστε να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι φίλοι της ομάδας.

Την ίδια στιγμή ο Αλεξανδρόπουλος έδωσε τη φανέλα του σε ένα μικρό φίλο του Ολυμπιακού που πιθανότατα θα κοιμήθηκε χθες με αυτή και η χαρά του ήταν εμφανής. Η συνέχεια επί των (δικαστικών) αιθουσών.