Στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ρωτήθηκε – μεταξύ άλλων – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αν έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία έτσι όπως λειτουργεί και ειδικά στην πολιτική ηγεσία, έτσι όπως ελέγχει και λειτουργεί την Αστυνομία. Πώς απάντησε ο κ. Μαρινάκης;

«Από τότε που έγιναν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, από τον Αύγουστο, δηλαδή, μέχρι και σήμερα, η ενημέρωση που έχω είναι ότι έχουν γίνει συνολικά 47 επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με αντίστοιχες ενέργειες σφραγίσεων, συλλήψεων, προσαγωγών, αναλόγως με τη βαρύτητα των πράξεων και όσα υπέπεσαν στην αντίληψη των οργάνων της Αστυνομίας σε κάθε επιμέρους επιχείρηση. Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και πρόκειται να κατατεθεί και σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, που θα υποχρεώνει χωρίς αστερίσκους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς “παραθυράκια”, χωρίς τίποτα από όλα αυτά, τις ΠΑΕ να έχουν αναγνωρισμένο μόνο μία λέσχη οπαδών η κάθε μία. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την ποινική αντιμετώπιση παράνομων πράξεων. Και εδώ πρέπει να τρέξει, και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει, το σύνολο των Αρχών, των εμπλεκόμενων Αρχών, είτε αφορά αυτό τις διωκτικές Αρχές είτε αφορά αυτό τη Δικαιοσύνη, να βρεθούν οι ένοχοι, εν προκειμένω όσοι πέταξαν οτιδήποτε μέσα στο γήπεδο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ή μπορεί και να μην προκαλέσει, δεν θα κάνουμε εμείς την πραγματογνωμοσύνη, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια παράνομη πράξη η κατοχή και η ρίψη. Και μάλιστα έχουμε ένα πολύ πλούσιο “οπλοστάσιο” νομικό και σε επίπεδο Ποινικού Δικαίου, αλλά και σε επίπεδο Πειθαρχικού Δικαίου. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά από τη Δικαιοσύνη. To τρίτο έχει να κάνει με τον ρόλο και των ομάδων. Και σε επίπεδο Πειθαρχικού Δικαίου, έχουμε ένα πολύ πλούσιο νομικό “οπλοστάσιο”. Βαρύτατες ποινές, αναλόγως με το τι κριθεί σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν ξεκίνησαν τα επεισόδια χθες, ούτε, δυστυχώς, θα σταματήσουν αύριο. Ολες αυτές οι κινήσεις αποσκοπούν στο να περιοριστούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Και είναι και ευθύνη και των μεγάλων ΠΑΕ – και συνολικά όσων διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνολικά στον επαγγελματικό αθλητισμό – να προστατεύσουν τον επαγγελματικό αθλητισμό, να προστατεύσουν τις ομάδες, να προστατεύσουν συνολικά το θέαμα το οποίο έχουμε ως χώρα και συνολικά και τους παίκτες και να επιβάλουν τις μέγιστες δυνατές ποινές».

Κάνουν όνειρα για το μέλλον

Επαγγελματικά συμβόλαια υπέγραψαν πέντε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και έκαναν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Ο λόγος για τους Τάσο Κοντορουχά, Αντώνη Γεωργέα, Αρη Ανδρικόπουλο, Χρήστο Γιαννούλη και Χρήστο Κοσίδη. Ο Αντώνης Γεωργέας, να σημειώσω,  είναι γιος του επί χρόνια αμυντικού της Ενωσης, Νίκου και αγωνίζεται ως επιθετικός.

Ο Ντόρσεϊ γυρίζει!

Ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Ιτούδη που λίγες μέρες μετά τον σοβαρό (όπως ήταν η πρώτη διάγνωση) τραυματισμό του Τάιλερ Ντόρσεϊ είδε πλήρη ανατροπή σκηνικού.   Ο ομογενής γκαρντ υπεβλήθη σε νέες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως δεν έχει υποστεί κάταγμα και άρα τίθεται άμεσα στη διάθεση της τουρκικής ομάδας. Ετσι, το διάστημα απουσίας από την αγωνιστική δράση μειώνεται ραγδαία από δύο – τρεις μήνες, μόλις στις δύο – τρεις εβδομάδες. Συνεπώς αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στο προπονητικό πρόγραμμα.

Σοβαρός τραυματισμός για τη Μαριέλλα

Ραντεβού με την ατυχία είχε η Μαριέλλα Φασούλα. Η ελληνίδα σέντερ τραυματίστηκε σοβαρά, στην αναμέτρηση της Αβενίδα με τη Βίρτους Μπολόνια για την EuroLeague Γυναικών με την Αβενίδα να ενημερώνει πως υπέστη ρήξη χιαστού.  «Μαριέλλα, περαστικά! Είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψεις ακόμη πιο δυνατή! Με όλη μας την αγάπη και τις θερμότερες ευχές για ταχεία ανάρρωση!!!», ήταν το μήνυμα της ΕΟΚ προς τη διεθνή παίκτρια που θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, με τον χρόνο αποκατάστασης να καθορίζεται από την εξέλιξη της αποθεραπείας.

Το χάρηκε πολύ!

Το δέσιμο των αδερφών Τσιτσιπά μεταξύ τους είναι κάτι που φροντίζει να τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο Στέφανος, που είναι και ο πιο προβεβλημένος από τους δύο. Το έκανε και μετά τη νίκη τους στο τουρνουά της Αμβέρσας και μάλιστα με τρόπο που προκάλεσε αίσθηση. «Είναι μαγικό που κερδίσαμε αυτό τον τίτλο σε 250άρι τουρνουά. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά νιώθω καλύτερα τώρα απ’ όταν κερδίζω στα μονά. Λυπάμαι που είναι έτσι, γιατί κανονικά όλη μου η προσοχή θα έπρεπε να είναι στα μονά, όμως είναι ένα ωραίο πρόβλημα για να έχει κανείς», είπε ο Στέφανος έχοντας δίπλα του τον Πέτρο…

Κίνηση με σημασία από τον Βιεϊρίνια

Είχαν ρεπό χθες οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Βιεϊρίνια το εκμεταλλεύτηκε για έναν πολύ καλό σκοπό. Ο αρχηγός του Δικεφάλου βρέθηκε στην Κοζάνη για ιδιαίτερο λόγο καθώς τίμησε τη μνήμη ενός οπαδού της ομάδας, του Γιώργου, που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια. Ο Βιεϊρίνια ήταν ο αγαπημένος του παίκτης και μάλιστα είχε δώσει μια φανέλα του για να σκεπάζει τον τάφο του. Ζητήθηκε πρόσφατα από τον Πορτογάλο μία νέα φανέλα προκειμένου να αντικατασταθεί η προηγούμενη λόγω της φθοράς που είχε υποστεί και ο έμπειρος άσος πήγε ο ίδιος στην Κοζάνη για να τη δώσει.

Αυξημένα μέτρα

Ενας μίνι συναγερμός υπάρχει στις ελληνικές Αρχές. Δεν το λέω εγώ, αλλά η συνάδελφος «Daily Mail». Μάλιστα, η εφημερίδα από το Νησί αναφέρει πως επειδή θα έρθουν αρκετοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης την Πέμπτη και λίγη ώρα μετά στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός αναμένει τη Ρεν, η ταυτόχρονη ύπαρξη οπαδών πολλών ομάδων στο Λεκανοπέδειο δημιουργεί ζήτημα και κατ’ επέκταση αυξημένα μέτρα.