Δεν θα μπορούσε να κυλήσει διαφορετικά η χθεσινή μέρα για τον Παναθηναϊκό από το να ασχολούνται όλοι με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη που δεν τελείωσε ποτέ και με όλα όσα συνέβησαν. Ολοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν επικοινωνία με τον Χουάνκαρ για να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μιας και ο Ισπανός δεν επέστρεψε με το πούλμαν της ομάδας. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Υγεία» όπου και διανυκτέρευσε και τελικά πήρε τις εξετάσεις στα χέρια του. Αυτές βγήκαν χθες το πρωί. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής διαπιστώθηκε πως υπέστη διάσειση λαβυρίνθου, ενώ όπως ειπώθηκε έχει και μερική απώλεια ακοής. Ο Χουάνκαρ παρέμεινε μέχρι και το πρωί της Δευτέρας στο «Υγεία», προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο εξετάσεων και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Και πλέον τον λόγο τον έχουν τα… δικαστήρια. Στον Παναθηναϊκό θα ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή όσον αφορά στη συνέχεια και την επόμενη μέρα. Οπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι του Τριφυλλιού, το φύλλο αγώνα δεν είναι επιβαρυντικό για τους Πράσινους και δεν προκύπτει μέσω αυτού, απειλή δικής τους τιμωρίας. Θα στηριχτούν τόσο σε όσα υποστηρίζει ο διαιτητής της αναμέτρησης, όσο και στα όσα ανέφερε ο γιατρός, ενώ πιστεύουν πως έχουν «όπλα» σε μια μάχη που όλοι θα ήθελαν να είναι μονάχα αγωνιστική, αλλά θα καταλήξει ως δικαστική.

Το μυαλό στη Ρεν

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά χωρίς να έχουν χρόνο να σκέφτονται το ντέρμπι. Καθώς το πρόγραμμα είναι… αμείλικτο. Και υπάρχει το βράδυ της Πέμπτης ένα πολύ δύσκολο, όσο και κρίσιμο παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρεν στη Λεωφόρο για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Παναθηναϊκός με νίκη απέναντι στους Γάλλους θα κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς θα παραμείνει στην κορυφή και έχοντας εφτά βαθμούς θα έχει βάλει τις βάσεις για τη συνέχειά του στο Europa League. Είναι νωρίς να προβλέψουμε και να… ρισκάρουμε οτιδήποτε αφορά την ενδεκάδα, δεν αποκλείεται ωστόσο μετά τις εξελίξεις στο ντέρμπι και το γεγονός πως οι Πράσινοι έπαιξαν ένα ημίχρονο, να μην υπάρξουν αλλαγές και διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ματς στο Καραϊσκάκη. Με εξαίρεση τον Γεντβάι ο οποίος είναι πιθανό να προλάβει, αφού χθες έκανε προπόνηση και αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα. Λύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Γιοβάνοβιτς, καθώς ήταν ο τρίτος κατά σειρά κεντρικός αμυντικός που «έχασε» ο σέρβος προπονητής. Με αποτέλεσμα να παίξει ο Αράο στο κέντρο της άμυνας στο ματς με τον Ολυμπιακό και να μην υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή στον πάγκο. Φυσικά εκτός του αγώνα με τους Γάλλους θα είναι ο Χουάνκαρ.

Ανανέωσε ο Λοντίγκιν

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα παραμείνει τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2025 ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο έμπειρος τερματοφύλακας με τον οποίο ο Παναθηναϊκός ήταν σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση και χθες αργά το απόγευμα υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του.