Υπόθεση της οικογένειας Χόιλουντ αποτελεί η αποψινή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Κοπεγχάγη στο Ολντ Τράφορντ, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο άσος των Κόκκινων Διαβόλων Ράσμους Χόιλουντ έχει ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα της πρωτεύουσας της Δανίας στην οποία σήμερα αγωνίζονται οι 18χρονοι δίδυμοι αδελφοί του, Οσκαρ και Εμιλ που έκαναν φέτος το ντεμπούτο τους στην πρώτη ομάδα.

Ο Ράσμους δεν έμεινε αρκετά στην Κοπεγχάγη καθώς επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Στουρμ Γκρατς και στη συνέχεια στην Αταλάντα, πριν καταλήξει το καλοκαίρι στη Γιουνάιτεντ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε και φυσικά στα αδέλφια του.

«Οταν έχεις λίγη ενσυναίσθηση  αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για ξεχωριστό παιχνίδι για εκείνον. Μεγάλωσε σ’ αυτό το κλαμπ και έχει μεγάλο κίνητρο», δήλωσε χθες ο προπονητής του Ερικ τεν Χαγκ.

Τα τρία γκολ που έχει πετύχει φέτος ο Δανός είναι στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο απέναντι στη Γαλατασαράι και ένα στην Μπάγερν.

Ωστόσο η Γιουνάιτεντ παραμένει χωρίς βαθμό και τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την Κοπεγχάγη είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον της στη φετινή διοργάνωση.

Η αναμέτρηση θα αποτελέσει την καλύτερη ευκαιρία για τους φίλους των Κόκκινων Διαβόλων να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους Μπόμπι Τσάρλτον που τίμησε τη φανέλα της ομάδας τους για 17 χρόνια και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ανάκαμψή της μετά την τραγωδία του Μονάχου.

Ο Τεν Χαγκ και όσοι ήταν παρόντες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου σηκώθηκαν όρθιοι και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τσάρλτον, ενώ μίλησε με θερμά λόγια «για τον μύθο, τον γίγαντα, όχι μόνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και του ποδοσφαίρου». Φυσικά ζητά τη νίκη από τους παίκτες του για να του την αφιερώσουν.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γαλατασαράι θα υποδεχτεί την Μπάγερν στο Rams Park και φιλοδοξεί να φτάσει σε μία ακόμα σπουδαία νίκη μετά την άλωση του Ολντ Τράφορντ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με την αποστολή της βαυαρικής ομάδας ταξίδεψε και ο πολυσυζητημένος Νουσαΐρ Μαζραουί για τον οποίον είχε τεθεί θέμα απομάκρυνσής του μετά τα φιλοπαλαιστινιακά του σχόλια στα social media. Τελικά χθες προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και ο Τούχελ τον πήρε μαζί του τονίζοντας πως έχει μετανιώσει για τα σχόλιά του. Με νίκη η Μπάγερν φτάνει τους εννέα βαθμούς και αγκαλιάζει ουσιαστικά την πρόκριση στα νοκάουτ για 16η συνεχόμενη σεζόν.

Ουνιόν – Νάπολι

Για τον τρίτο όμιλο, η Ουνιόν Βερολίνου των πολλών προβλημάτων υποδέχεται τη Νάπολι και στόχος της είναι να μην επαναλάβει την αρνητική επίδοση της Σάλκε με τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Iron Men προέρχονται από οκτώ σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις που αποτελεί τη χειρότερη επίδοσή τους από την άνοδό τους στην Μπουντεσλίγκα, ενώ ταυτόχρονα είναι αμφίβολη η συμμετοχή ενός εκ των κορυφαίων παικτών τους, του Γκόσενς. Το βέβαιο είναι πως το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα είναι και πάλι γεμάτο και κόκκινο από τα χιλιάδες κασκόλ των φανατικών φίλων της γερμανικής ομάδας.

Μπράγκα – Ρεάλ Μαδρίτης

Η πρωτοπόρος με δύο νίκες Ρεάλ, ταξιδεύει στην Μπράγκα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα που θα αγωνιστεί με φόντο την Παρί Σεν Ζερμέν.

Πέρυσι τον Οκτώβριο η μητρική εταιρεία της γαλλικής ομάδας, η QSI, απέκτησε το 21,7% των μετοχών της Μπράγκα, με τη συμφωνία ότι οι Πορτογάλοι θα διατηρούσαν το μάνατζμεντ και την αθλητική τους αυτονομία.

Μεταξύ Παρί και Ρεάλ Μαδρίτης έχει αναπτυχθεί βεντέτα τα τελευταία χρόνια, τόσο για το έντονο φλερτ της Βασίλισσας με τον Εμπαπέ όσο και για την αντιπαράθεση που ξέσπασε για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ. Επομένως η εκ των ιδιοκτητών της Μπράγκα έχει έναν επιπλέον λόγο για να επιθυμεί τη νίκη της επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο προπονητής της πορτογαλικής ομάδας, Αρτούρ Ζόρζε πιστεύει πως η Μπράγκα μπορεί να γράψει ιστορία αν καταφέρει να είναι αποτελεσματική στην επίθεση και δεν αφήσει ανοιχτούς χώρους στην άμυνα. Η Μπράγκα προέρχεται από μία μεγαλειώδη νίκη επί της Ουνιόν στο Βερολίνο διατηρώντας υψηλές προσδοκίες για το μέλλον της στη διοργάνωση.