Υπάρχουν ορισμένα πρόσωπα, σημαντικά στην εποχή τους και στον τομέα δράσης τους, των οποίων το όνομα μνημονεύουμε συνήθως λόγω του ότι συνέβαλαν καθοριστικά στην καθιέρωση κάποιου προϊόντος. Ετσι, η Helen Porter Mitchell (1861-1931), πιο γνωστή ως Dame Nelly Melba, ήταν αυστραλιανής καταγωγής σοπράνο, του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που την θυμούνται και την μνημονεύουν σήμερα ως τραγουδίστρια της όπερας. Αντ’ αυτού, το όνομά της ακούγεται συνήθως σε σχέση με δυο γαστρονομικού χαρακτήρα προτιμήσεις της. Η πιο γνωστή από αυτές είναι το παγωτό πες μελμπά (pêche Melba), λόγω της συνήθειάς της να ζητάει την προσθήκη μιας φέτας ροδάκινου (pêche) στο παγωτό της βανίλια. Εκτός όμως από το πες μελμπά, η Nelly Melba φαίνεται ότι αγαπούσε επίσης τα πολύ λεπτά και πολύ ελαφρά φρυγανάκια που είναι διεθνώς γνωστά ως Melba toasts. Χρησιμοποιούνται κυρίως ως βάση για κάθε είδους καναπεδάκια και «μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα σουπερμάρκετ», όπως λένε και στις εκπομπές μαγειρικής.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ