Η αύξηση της τιμής του fast food δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο, με αντίστοιχα δημοφιλή – και άλλοτε φθηνά γεύματα – να καταγράφουν συνεχείς ανατιμήσεις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το ιδιαίτερα λαοφιλές στη Βρετανία fish and chips που αποτελείται από τηγανητά ψάρια σε κουρκούτι και σερβίρεται με τηγανητές πατάτες και σος. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 10.000 καταστήματα που σερβίρουν fish and chips στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 22% των Βρετανών δηλώνει ότι επισκέπτεται τουλάχιστον ένα κατάστημα κάθε εβδομάδα, ξοδεύοντας συνολικά περί τα 1,37 δισ. ευρώ τον χρόνο. Πλέον, η τιμή του μπακαλιάρου έχει αυξηθεί από 8 στερλίνες το κιλό σε 14 στερλίνες και το κόστος του πιάτου έχει αυξηθεί κατά 22%. Ετσι, τα fish and chips που κόστιζαν περίπου 9 στερλίνες μόλις πριν από τρία χρόνια, τώρα ξεπερνούν τις 15 στερλίνες, ενώ στα λιγότερο «λαϊκά» καταστήματα αγγίζουν και τις 25 στερλίνες.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ