Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στη λίστα του διαδικτυακού οδηγού Taste Atlas 23/24 με τις καλύτερες κουζίνες στον κόσμο μετά την Ιταλία και την Ιαπωνία που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση. Και αυτή δεν ήταν η μόνη διάκριση για τη χώρα μας αφού πρωτιές σημειώνουν ελληνικά προϊόντα, πιάτα και γαστρονομικοί προορισμοί και σε άλλες λίστες του Taste Atlas που δημοσιεύτηκαν αυτές τις μέρες, με πιο χαρακτηριστική την παρουσία 7 παραδοσιακών ελληνικών πιάτων ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου. Πρόκειται για τον ντάκο (17η θέση), τα παϊδάκια (26η θέση), το γιουβέτσι (64η θέση), τον γύρο (69η θέση), το κοκορέτσι (79η θέση), το κλέφτικο (90ή θέση) και το σουβλάκι (95η θέση). Η Κρήτη αναδείχθηκε 4η καλύτερη περιοχή στον κόσμο για φαγητό, την ώρα που πέντε ελληνικές πόλεις σκόραραν ανάμεσα στις 100 καλύτερες για φαγητό στον κόσμο, με τις 4 εξ αυτών να έχουν τερματίσει στην πρώτη 50άδα (Ηράκλειο 19η θέση, Αθήνα 21η, Θεσσαλονίκη 22η, Χανιά 26η και Μεσολόγγι 70ή θέση).
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ