Τα πρόσφατα στοιχεία της Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων δείχνουν ότι κάθε χρόνο το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής, που αντιστοιχεί σε 1,3 δισεκατομμύρια τόνους τροφίμων χάνεται ή σπαταλάται, ενώ στην Ελλάδα η συνολική ποσότητα τροφίμων, που κάθε χρόνο απορρίπτουν τα ελληνικά νοικοκυριά, υπολογίζεται σε 930.323 τόνους. Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται για μια αχρείαστη σπατάλη, που για την πολιτική ηγεσία κάθε χώρας, αλλά και συλλογικά για την παγκόσμια κοινότητα, αποτελεί μια τεράστια πρόκληση.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ