Ο τομέας της αγροδιατροφής αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα της γεωργικής ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο. Η χώρα μας διαθέτει μια μοναδική βιοποικιλότητα που συνδυάζεται με εξαιρετικής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα. Ο χαρακτηρισμός αυτών ως προϊόντων υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, μέσω των εφαρμογών εξελιγμένων τεχνολογιών, αναδεικνύει τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά και συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα και την αύξηση της ζήτησής τους. Τα παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα αγροδιατροφής είναι ένας από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς τομείς της Ελλάδας, με έντονη παρουσία στην Ευρώπη και αυξανόμενη παρουσία στην Αμερική. Η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλη και μοναδική βιοποικιλότητα (> 5.500 φυτά, εκ των οποίων 1.200 ενδημικά, 15.000 είδη ζώων, από τα οποία 3.500 ενδημικά), με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα παραγωγής μοναδικών και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αγροδιατροφικών και αλιευτικών προϊόντων, που δεν είναι δυνατόν να προκύψουν σε άλλες περιοχές του διεθνούς χάρτη. Οι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στις περιφέρειες της χώρας κατέχουν σημαντικό ρόλο στη θεματική της αγροδιατροφής. Ο κλάδος της μεταποίησης αποτελεί τον σημαντικότερο δευτερογενή κλάδο, όπου η πλειοψηφία των μεταποιητικών μονάδων της χώρας ασχολείται κυρίως με την επεξεργασία των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ