εκατομμύρια λίτρα η παραγωγή μπίρας στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2022 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπίρας, έναντι 400,22 εκατομμύρια λίτρων το 2021, καταγράφοντας αύξηση περίπου 41%. Η άνοδος αυτή συνεχίστηκε το 2023, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των εταιρειών ζυθοποιίας τη χρονιά που πέρασε οι πωλήσεις μπίρας σε όγκο έφτασαν στα 4 εκατομμύρια εκατόλιτρα στην εσωτερική αγορά – σε αυτό βοήθησε φυσικά και η αύξηση του τουρισμού αλλά και το γεγονός ότι ένα προϊόν που άλλοτε θεωρούνταν εποχικό, τώρα και από τους Ελληνες καταναλώνεται όλο τον χρόνο, με την κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα να ξεπερνά τα 35 λίτρα τον χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ελλήνων Ζυθοποιών.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ