Τα αναψυκτικά, που παγκοσμίως είναι τα πιο δημοφιλή ποτά, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και στην πλειονότητά τους έχουν ως βάση τη ζάχαρη. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια να αντικατασταθεί η ζάχαρη από άλλες γλυκαντικές ουσίες που θεωρούνται πιο ασφαλείς για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς έχουν λιγότερες θερμίδες. Σήμερα, στο πλαίσιο υιοθέτησης μιας πιο υγιεινής διατροφής και πρόληψης κυρίως του διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας, η δημοτικότητα των γλυκαντικών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ενας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους των γλυκαντικών είναι η φρουκτόζη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο σιρόπι καλαμποκιού και σε άλλα σάκχαρα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ποτών και ροφημάτων.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ