Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που συνέβαλαν στη σημαντική άνοδο του συνολικού πληθωρισμού της ευρωζώνης το 2022 και, μόλις άρχισε να μειώνεται, συνέβαλε και στον αποπληθωρισμό που ακολούθησε. Ο πληθωρισμός των τροφίμων αυξήθηκε σε ένα ιστορικό υψηλό περίπου 15% τον Μάρτιο του 2023, το οποίο ήταν χαμηλότερο μόνο από την προηγούμενη άνοδο του πληθωρισμού στην ενέργεια. Εκτοτε, ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει μειωθεί, πέφτοντας στο 5,7% τον Ιανουάριο του 2024, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τον προ της πανδημίας μακροχρόνιο μέσο όρο του 2,1%.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ