Μια έντονη ευωδιά γαλλικής σοκολάτας «κυριαρχούσε» στο σαλόνι μιας παλιάς, εξαιρετικά όμορφης όμως κατοικίας λίγο έξω από το Παρίσι. Μαύρη, κανονική (αυτή που λέμε γλυκιά και προτιμούν περισσότερο τα παιδιά) και λευκή σοκολάτα, προσφερόταν στους καλεσμένους μέσα σε τεράστιες κρυστάλλινες πιατέλες. Εκεί στην υπέροχη γαλλική εξοχή με τα χιλιάδες κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα, η σοκολάτα είχε κυρίαρχο ρόλο εφόσον στον χώρο βρίσκονταν ζαχαροπλάστες του εμβληματικού οίκου Fauchon, Pierre Herme ακόμα και αυτοί του ιστορικού Maxim’s. Οι οικοδεσπότες είναι λάτρεις της σοκολάτας σε όλες τους τις μορφές, έτσι λοιπόν για το Πάσχα των καθολικών πραγματοποίησαν ένα κάλεσμα με νοστιμιές της γαλλικής κουζίνας, κυρίως όμως με τη σοκολάτα σε ρόλο… big star. Οι σοκολατένιες λιχουδιές είχαν κάποιες φορές σχήμα λαγού ή περίτεχνου αβγού, τώρα όμως που η γιορτή του Πάσχα τελείωσε για τους καθολικούς, τα σοκολατάκια σε απίθανες γεύσεις είναι στις προθήκες των καταστημάτων. Σοκολατάκια απλά, σοκολατάκια με ρούμι, με γέμιση αβγοτάραχου, με σιροπιαστή μέντα (αγαπημένα της βασιλομήτορος Σοφίας της Ισπανίας, αλλά και της Μπριζίτ Μακρόν), με κεράσι, με ροζ κρέμα, χιλιάδες, χιλιάδες υπέροχα σοκολατάκια. Η Μπριζίτ βέβαια παραγγέλνει και από το Cheval Blanc που ανήκει στον φίλο Αρνό. Σοκολατάκια μέσα σε βελούδινα κουτιά, κόκκινα, μπλε, κίτρινα, μοβ, ροζ. Στο St. Germain μοσχοβολάει σοκολάτα. Οι περαστικοί δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν την ευωδιά και να «τρυπώσουν» στο  υπέρκομψο κατάστημα του Pierre Herme. Οπως έκαναν παλιά, καθημερινά σχεδόν, το ζεύγος Φερνάντο Μποτέρο – Σοφίας Βάρη που έφυγαν και οι δύο πρόσφατα από τη ζωή. Το σπίτι τους, μια εντυπωσιακή κατοικία με εσωτερική αυλή, βρισκόταν ακριβώς πίσω από τη σοκολατερί που οι τιμές της πετάνε τόσο ψηλά όσο και κάποιες πεταλούδες πάνω στα μεταξένια φουλάρια του Leonard που «συναντάμε» στις εσωτερικές βιτρίνες του Four Seasons, πρώην George V.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ