από 3,1% τον Απρίλιο διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ο πληθωρισμός των τροφίμων κατέβασε «ταχύτητα» από 5,4% τον Απρίλιο στο 3,1% τον Μάιο, με το ελαιόλαδο να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ελαιόλαδο σημείωσε αύξηση 56,8%, σε ετήσια βάση, ενώ τα νωπά ψάρια εμφανίζουν διψήφια άνοδο κατά 12,5%. Στις υπόλοιπες κατηγορίες τροφίμων, αύξηση 7,7% παρατηρείται στην κατηγορία «μεταλλικό νερό – αναψυκτικά – χυμοί φρούτων» και 2,3% σε «ζάχαρη – σοκολάτες – γλυκά – παγωτά». Τον Μάιο τα ασφάλιστρα υγείας κατέγραψαν αύξηση 14,2% σε ετήσια βάση.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ