Γειτονιές της Αθήνας και της Μυτιλήνης την ερχόμενη εβδομάδα θα γεμίσουν αρώματα και γεύσεις από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Γουινέα, το Ιράν, τη Νιγηρία και τη Συρία, που θα «παντρευτούν» με στοιχεία της ελληνικής κουζίνας. Υπεύθυνοι γι’ αυτή την ασυνήθιστη γαστρονομική συνύπαρξη είναι έλληνες σεφ αλλά και πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν όνειρό του τη μαγειρική. Ενας από αυτούς είναι και ο Μαμαντού Ουρί Διάλο, ο οποίος άφησε την πατρίδα του τη Γουινέα κι έφτασε το 2020 στην Ελλάδα. Για περίπου ένα χρόνο έζησε στη Ρόδο και παρόλο που στη χώρα του είχε σπουδάσει μάρκετινγκ και διοίκηση επιχειρήσεων, η επιθυμία του να μάθει την ελληνική γλώσσα και να κάνει σπουδές σε άλλο κλάδο τον έφεραν στην Αθήνα. Ολη αυτή η αναζήτηση τον έφερε ακόμη πιο κοντά σε κάτι που ήξερε να κάνει από μικρό παιδί: Να μαγειρεύει. «Αρχικά βοηθούσα τη μητέρα μου στην κουζίνα, μετά πειραματιζόμουν με τις γεύσεις και τα μπαχαρικά. Ακόμη κι όταν φίλοι μου πίσω στην πατρίδα μου έλεγαν πως η μαγειρική είναι μόνο για τις γυναίκες, δεν σταμάτησα να μαγειρεύω», λέει στα «ΝΕΑ». Τα μαθήματα μαγειρικής και οι γαστρονομικές πιστοποιήσεις που έχει λάβει εδώ στην Ελλάδα, έφεραν τον Μαμαντού πιο κοντά στο όνειρό του: Να είναι επικεφαλής στη δική του κουζίνα εστιατορίου.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ